[rstr_selector]
Image by pasja 1000 from Pixabay

Počinje zimsko računanje vremena

Letnje računanje vremena u Srbiji se završava noćas.
U nedelju 31. oktobra, u 03.00 sata, časovnike treba vratiti sat vremena unazad, na 02.00 sata, u skladu sa Zakonom o računanju vremena.

Obustava saobraćaja

U Čačku će danas i sutra biti zatvoren deo Gospodar Jovanove ulice zbog radova na podzemnoj instalaciji atmosferske kanalizacije. Saobraćaj će biti ovustavljen od raskrsnice Gospodar Jovanove  sa ulicama Cara Dušana i Župana Stracimira do raskrsnice sa Karađorđevom.

Elektrosnabdevanje

U Čačku, Gornjem Milanovcu i Ivanjici nema većih kvarova na elektromrežama, a za danas nisu planirani radovi zbog koijh bi dolazilo do isključenja struje, tako da može da je snabdevanje potrošača električnom energijom uglavnom uredno. U Lučanima danas počinju radovi na rekonstrukciji niskonaponske mreže sa trafostanice „Šume“, zbog kojih će svakog dana do 10. novembra od 07.00 do 19.00 časova bez struje biti zaseok Jovančevići u Negrišorima.

Bioprognoza

Očekivana biometeorološka situacija može izazvati uobičajene tegobe kod većine hronično obolelih. Oprez se savetuje srčanim i psihičkim bolesnicima. Glavobolјa i razdražlјivost su moguće meteoropatske reakcije.

Hitna pomoć

U hitnoj pomoći u Čačku lekari su u toku prethodna 24 sat pregledali 12 pacijenata, a na terenu su intervenisali 49 puta. U Gornjem Milanovcu evidentirana su 22 ambulantna pregleda i 10 kućnih poseta.

Stanje na putevima

Padavina nema, ali je stanje kolovoza u jutarnjim i večernjim satima uglavnom promenljivo, jer zbog nižih temperatura, postoji opasnost od stvaranja poledice. Zbog magle vidljivost je ovoga jutra slabija na području istočne i jugoistočne Srbije, a ima je i na području Loznice, Požege i Sremske Mitrovice.
U toku su radovi na sanaciji klizišta na delu Ibarske magistrale kod Rušnja u smeru ka Čačku zbog kojih je zatvorena desna traka, a saobraćaj se brzom trakom odvija usporeno.
Do 15. novembra na deonici Gojna Gora – Ljubić, izvode se radovi na izgradnji nadvožnjaka i pristupne saobraćajnice na ukrštaju sa trasom auto-puta Preljina – Požega, zbog kojih se saobraćaj preusmerava na lokalnu saobraćajnicu, a zbog izgradnje tunela, saobraćaj se sa regionalnog puta Pranjani – Trbušani preusmerava na lokalni put. Vozila se naizmenično propuštaju na deonici Takovo-Pranjani gde se izvode radovi na rehabilitaciji kiolovoza, a isti režim je i na putu od Spomen parka ka Guči.
Prema podacima Uprave granične policije na teretnim terminalima se i dalje beleže višesatna zadržavanja, a najduže se čeka na prelazima sa Mađarskom, Hrvatskom i Bugarskom.

Поделите вести