[rstr_selector]

Počinju letnji raspust i gužve na putevima

Stanje na putevima

stanje-na-putevimaPoslednji dan školske godine i početak letnjeg raspusta za osnovce na neki način nagoveštava i početak letnje sezone, saopštio je Automoto savez Srbije. Ovog vikenda se očekuje i prvi talas većeg broja vozila ka svim letnjim destinacijama, turističkim mestima, planinama, jezerima, a posebno na putnim pravcima koji vode ka Jadranskom Egejskom i Crnom moru. Na pojedinim graničnim prelazima kao što su Gostun sa Crnom Gorom i Preševo sa Makedonijom može biti i nešto dužih zadržavanja od uobičajenih.
Zbog najavljenih padavima vozačima se savetuje više opreza za volanom, a dodatan oprez potreban je i zbog aktuelnih radova, kao što je na magistralnom putu između Čačka i Užica gde se izvode radovi na više deonica zbog kojih su moguća povremena zadržavanja od 15 do 20 minuta.

Uprava saobraćajne policije

policijaU Čačku su se juče dogodile dve saobraćajne nezgode u kojima su četiri osobe lakše povređene, dok na području Gornjeg Milanovca, Ivanjice i Lučana nije bilo saobraćajnih nezgoda, pokazuju podaci iz Uprave saobraćajne policije. Radarske kontrole biće do 14.00 časova na gradskim saobraćajnicama u Čačku.

Vodosnabdevanje

voda-sevis-obrU Ulici Milana Jovanovića u Kulinovcima došlo je do kvara na vodovodnoj mreži koji će, a prema informaciji iz čačanskog Vodovoda, biti saniran u toku pre podneva. Za vreme radova, moguće je kratkotrajno zatvaranje vode. U ostalim delovima grada, vodosnabdevanje je uredno. U Gornjem Milanovcu, Guči i Lučanima nema kvarova, kao ni planiranih isključenja vode.

Hitna pomoć

hitna-pomocPomoć lekara u Hitnoj medicinskoj službi u Čačku u toku prethodna 24 sata zatražilo je 30 osoba, a na terenu je evidentirano 38 pregleda. U Hitnoj pomoći u Gornjem Milanovcu lekari su pregledali 29 pacijenata, a obavili su i osam kućnih poseta, dok je ivanjička Hitna pomoć  imala 70 intervencija od kojih 65 u ordinaciji i pet na terenu.
Vremenske prilike ne pogoduju pacijentima koji pate od neke hronične bolesti, pa su se za pomoć najviše javljali pacijenti sa kardiološkim problemima i visokim krvnim pritiskom.

Bioprognoza

bioprognozaOčekuje se relativno nepovolјna biometeorološka situacija koja može doprineti pojačanju tegoba kod osoba koje pate od reume i povišenog krvnog pritiska. Kod meteoropata moguća je glavobolјa, pospanost i loša koncentracija. Preporučuje se adekvatno odevanje jer će maksimalna dnevna temperatura vazduha biti ispod prosečnih vrednosti za ovaj period godine. Neophodna je dodatna pažnja u saobraćaju.

Porodilište

beba-novorodence-80x80-obrU čačanskom i milanovačkom porodilištu u toku prethodna 24 sata je bilo prilično mirno. U Čačku nije rođena nijedna beba, a u Gornjem Milanovcu je rođen jedan dečak.

Поделите вести