Претрага
[rstr_selector]

Podela u bolnici je preporuka Ministarstva

Prema rečima portparola Opšte bolnice u Čačku, doktorke Biljane Kočović, sektori u bolnici su formirani na osnovu srodnosti poslova što je u ovom trenutku protokol u svim zdravstvenim ustanovama u Srbiji.

– Postavljena su tri pomoćnika direktora, a formiranja sektora su obavljena po srodnim oblastima. Hirurški, internistički i dijagnostički sektor, koji je ujedno i podrška za prva dva sektora, trebalo bi da olakšaju način komunikacije i organizacije u bolnici. Cilj podele na sektore je lakše funkcionisanje i unapređenje kvaliteta, a do podele je došlo na osnovu preporuke eksterne kontrole Ministarstva zdravlja. To je sada, već, neki protokol u svim zdravstvenim ustanovama u zemlji i mi smo se jednostavno uklopili u to, kaže Kočović.

Ministarstvo uglavnom primedbovalo na papirologiju

Doktorka Kočović se osvrnula i na nedavno obavljenu eksternu kontrolu resonog Ministarstva rekavši da su uglavnom sve primedbe bile usmerene na administraciju, protokole i na medicinsku dokumentaciju.

– Medicinska dokumentacija trebalo je i ranije da bude imperativ. Ona mora biti pedantna i 100% uredno vođena. To je nešto na čemu se sada insistira. Međutim, svi mi smo više bazirani na medicinske usluge, a manje na papirologiju i svi to, nekako, izbegavamo. Ipak, to je sada nešto što se mora poštovati i čemu se mora pridavati značaj, rekla je portparolka Opšte bolnice u Čačku.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *