[rstr_selector]

Pogoršanje biometeorološke situacije

Biometeorološka situacija

tuzni-smajli-servis-obrPogoršanje biometeorološke situacije danas može izazvati uobičajene tegobe kod većine hroničnih bolesnika. Izvestan oprez se savetuje astmatičarima i osobama sa hipertenzijom. Reumatski bolovi i nesanica su mogući kao meteoropatske reakcije. Preporučuje se povećana koncentracija svim učesnicima u saobraćaju.

Hitna pomoć

hitna-pomoc-servis-obrLekari Hitne pomoći u Čačku su u prethodna 24 časa u ordinaciji pregledali 34 pacijenta i još 46 na terenu. Njihove kolege u Gornjem Milanovcu su u istom vremenskom periodu obavile 35 ambulantnih pregleda i 11 kućnih poseta, dok je ivanjička Hitna pomoć intervenisala 47 puta od čega 5 puta na terenu, a dva pacijenta su prevezena na dalje lečenje u čačansku bolnicu.

Vodosnabdevanje

vodaa-servis-obrPrema informacijama iz čačanskog „Vodovoda“, danas će povremeno dolaziti do prekida u vodosnabdevanju dela Trbušana kod preduzeća „Medigum“ i to zbog završetka radova na priključenju jednog objekta na vodovodnu i kanalizacionu mrežu. U ostalim delovima čačanskog vodosistema snadbevanje vodom je redovno.
Slična je situacija i u Gornjem Milanovcu gde će do 12.00 sati bez vode biti samo potrošači u Despotovačkoj i Zmaj Jovinoj ulici dok će ostali delovi grada i okoline vodom biti uredno snabdeveni. Ipak, u gornjomilanovačkom komunalnom preduzeću napominju da će, zbog radova na brezanskom vodovodu, danas i sutra dolaziti do povremenih prekida u vodosnabdevanju svih naselja od Beršića do grada.

Porodilište

beba-novorodence-servis-obr-80x80-malaU prethodna 24 časa u porodilištu u Čačku rođene su dve devojčice i četiri dečaka, dok u porodilištu u Gornjem Milanovcu nije bilo porođaja.

Policijska uprava

policija-servis-obrPrema informacijama iz Policijske uprave u Čačku, na putevima u Moravičkom okrugu u prethodna 24 časa dogodile su se dve saobraćajne nezgode. Obe nezgode dogodile su se na području Čačka i u njima je jedna osoba lakše povređena. Radari će danas brzinu kretanja saobraćaja kontrolisati na gradskim saobraćajnicama u Čačku do 22.00 časa.

Поделите вести