[rstr_selector]
Foto: Dženarika info

Pojačan saobraćaj ka Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini

Stanje na putevima

Sezona godišnjih odmora je počela, pa pojačanom intenzitetu saobraćaja doprinosi i veći broj stranih državnljana koji prolaze kroz našu zemlju. Najopterećeniji su autoputevi i putevi koji vode ka Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini. Građevinska sezona koja je u toku donosi sve veći broj radova na putevima, pa se vozačima na tim deonicama savetuje opreznija vožnja.
Od danas od 1. jula biće izmenjen režim saobraćaja zbog radova u tunelu „Šarani“. Za saobraćaj će biti zatvorena desna tunelska traka u smeru ka Preljini, dok će se saobraćaj odvijati dvosmerno kroz levu tunelsku traku.
Na prevoju Rudnik na deonici Ugrinovci – Bućin Grob vozila se naizmenično propuštaju, dok je saobraćaj obustavljen na deonici Ugrinovci – Šilopaj, a alternativni putni pravac vodi preko Gornjeg Milanovca.
Obustavljen je saobraćaj zbog radova na regionalnom putu Brežđe – Divčibare zbog čega se koristi obilazni put preko Mionice, Divaca, Valjeva i Kaone.
Prema podacima Uprave granične policije, trenutno nema zadržavanja na putničkim terminalima, ali povremeno dolazi do nešto dužih čekanja prilikom izlaska iz Srbije ka Bugarskoj, Bosni i Hercegovini i Makedoni, kao i na ulazu u zemlju iz pravca Mađarske. na teretnim terminalima dolazi do dužeg zadržavanja na izlasku iz Srbije ka Hrvatskoj i Mađarskoj.

Elektrosnabdevanje

U Čačku, Gornjem Miloanovcu i Lučanima nema planiranih isključenja struje za danas, ali ima potrošača koji su bez električne energije zbog kvarova na niskonaponskoj mreži. Na čačanskoj teritoriji zaostalih kvarova od nedavnog nevremena ima u Pridvorici, Rakovi, Milićevcima, Mrčajevcima i Trnavi, na području Gornjeg Milanovca u Drenovi, Šaranima, Lunjevici, Gornjoj Crnući i Ozremu, a u Dragačevu u Gornjoj Kravarici i Prilipcu. Kvarovi će biti sanirani u toku dana.

Vodosnabdevanje

Na vodovodnoj mreži u Čačku registrovana su dva kvara i to u Ulici 661 u Kulinovcima i u Preljini kod prodavnice „Vir“. Kvarovi bi trebalo da budu sanirani u toku prepodvena. U Gornjem Milanovcu prekid u snabdevanju vodom imaju potrošači u Ulici Ive Lole Ribara i naselju Ivice, a normalizacija u vodosnabdevanju očekuje se do 12 sati do kada bi trebalo da bude saniran kvar.

Bioprognoza

Biometeorološka situacija je relativno povolјna. Oprez se savetuje osobama sa srčanim tegobama. Od meteoropatskih reakcija mogu se javiti glavobolјa i smanjena koncentracija. Zbog očekivane visoke vrednosti UV indeksa neophodno je preduzeti adekvatne mere zaštite.

Hitna pomoć

Lekarima čačanske hitne medicinske službe u toku prethodna 24 sata za pomoć su se obratila 22 pacijenta, koje su lekari pregledali u ordinaciji, a na terenu je evidentirano 49 intervencija.
U Gornjem Milanovcu je evidentirano 26 ambulantnih pregleda i 10 kućnih poseta.

Поделите вести