[rstr_selector]

Pojačan saobraćaj na autoputevima

Stanje na putevima

Vikendom se uobičajeno više putuje pa se tokom dana očekuje pojačan saobraćaj na autoputevima, ali i putevima koji vode prema vikend naseljima i turstičkim mestima. Nastavlja se period sa povoljnim vremenskim prilikama i neuobičajeno toplim vremenom za ovo doba godine što u svakom slučaju ide na ruku vozačima.

Usporena je vožnja na deonici Zagrađe – Gornji Milanovac, jer su produženi se radovi na postavljanju privremene saobraćajne signalizacije neophodne za radove na mostu preko potoka Suva jaruga. Za saobraćaj je zatvorena desna kolovozna traka, dok se saobraćaj naizmenično odvija levom kolovoznom trakom (smer ka Gornjem Milanovcu). Izvode se radovi na izgradnji temelja portalnog nosača i temelja promenljivih znakova na deonici Dići – Preljina zbog kojih dolazi do sužavanja po jedne saobraćajne trake. Radovi na na postavljanju novog sloja asvalta na putu Arilje – Visoka – Ljetine su produženi do 19. novembra pa se se vozila naizmenično propuštaju, a isti režim je i zbog radova na deonici Cerovac – Kragujevac i Batočina – Ravni Gaj – Kraljevo.

Vodovod

Prema informaciji iz čačanskog Vodovoda došlo je do manjeg kvara na vodovodnoj mreži u Ulici Bulevar Vuka Karadžića koji bi trebalo da bude saniran u pre podnevnim satima. U Gornjem Milanovcu ovog jutra nema kvarova na vodovodnoj mreži i u toku dana neće biti planiranih isključenja vode.

Porodilište
U porodilištu u Gornjem Milanovcu u prethodna 24 sata rođena je jedna devojčica, dok u čačanskom porodilištu nije bilo porođaja.

 

Hitna pomoć

Hitna pomoć u Čačku u toku prethodna 24 sata intervenisala je 62 puta, od tog broja 14 pregleda je obavljeno u ordinaciji, a 48 na terenu. U Gornjem Milanovcu je evidentirano 26 pregleda, od kojih je 23 ambulantnih, a tri na terenu. Lekari u ivanjičkoj Hitnoj pomoći pregledali su 39 pacijenata u ordinaciji i 4 na terenu.

Bioprognoza

Biometeorološke prilike će i danas biti nepovolјne za kardiovaskularne bolesnike i astmatičare. Na istoku i severoistoku zemlјe oprez se savetuje i osobama sa psihičkim obolјenjima. Meteoropatske reakcije su moguće u vidu glavobolјe, nervoze i bolova u mišićima. U saobraćaju je neophodna povećana pažnja.

Policijska uprava
Prema podacima iz čačanske Policijske uprave u toku prethodna 24 sata dogodila se jedna saobraćajna nezgoda u Čačku u kojoj je jedno lice zadobilo lakše povrede. Danas neće biti radarske kontrole na teritoriji Moravičkog okruga.

 

Поделите вести