Претрага
[rstr_selector]

Појачан саобраћај на граничним прелазима, наплатним станицама и ауто-путевима

Како се ближи последњи викенду у јулу, тако се интензитет саобраћаја осетно појачава на граничним прелазима, наплатним станицама и ауто-путевима који воде до југоистока Европе. Први већи повратни талас у овој туристичкој сезони условиће дужа задржавања на нашим граничним прелазима, али и на суседним контролним терминалима, поручују из АМСС.

Према подацима Управе граничне полиције, задржавања на нашим темриналима су овог јутра око 20 минута, осим на улазу из Србије у Бугарску на граничном прелазу Градина, где се чека око сат времена. А толико трају и задржавања на улазу у Србију из правца Мађарске, на Хоргошу. На прелазу Прешево са Македонијом, задржавања на улазу у Србију су око 15 минута, док се на улаз у Македонију чека око сат времена.

Из Јавног предузећа „Путеви Србије” апелују на возаче који користе магистрални пут Мрчајевци-Краљево да обрате пажњу на саобраћајну сигнализацију код оштећеног моста у Адранима, јер су због непоштовања саобраћајних прописа, како наводе, саобраћајне незгоде на овом делу пута честе.

На путном правцу Чачак – Кратовска стена, од Парменца до Овчар Бање, до 31. јула се изводе радови на редовном одржавању, радним данима од 8 до 16 ч, уз наизменично пропуштање возила, док се викендима враћа редован режим саобраћаја.

На ауто-путу Милош Велики, деоница Сурчин Југ – Уб у смеру ка Чачку, до 15 часова ће се и изводити радови на замени еластичне одбојне ограде у разделном појасу уз заузеће претицајне саобраћајне траке.

У тунелу Брђани у току су радови на систему за одводњавање, који ће трајати до 15 часова када ће за саобраћај бити затворене возне саобраћајне траке оба смера.

Поделите вести