[rstr_selector]

Pojačan saobraćaj u Srbiji očekuje se tokom popodneva

Na širem području Srbije preovlađuje oblačno vreme, a prema najavama meteorologa, slaba kiša tokom dana moguća je u zapadnim krajevima Srbije, u Šumadiji i u regionu Beograda.

Vidiljivost je zbog magle smanjena u Vranju, dok sumaglice ima na Paliću, u Beogradu, Smederevskoj Palanci, Velikom gradištu, Kraljevu, Kruševcu i Leskovcu.

Saobraćaj je za sada slabijeg intenziteta, ali se zbog završetka vikenda veći broj vozila očekuje u popodnevnim satima, posebno na prilazima većim gradskim sredinama.

Povećana opreznost za volanom savetuje se na deonicama na kojima se i dalje izvode radovi i gde je neophodno poštovati postavljenu saobraćajnu signalizaciju. Dodatnu opasnost u vožnji predstavljaju mogući odroni koji su i pored redovnog čišćenja i uklanjanja sa kolovoza česti. Najučestaliji su na području Majdanpeka, Žagubice, Golupca, Negotina, Ivanjice, Vranja, Novog Pazara, a posebno treba voziti oprezno kroz klisure i stenske useke duž Đerdapske i Ibarske magistrale, kroz Grdeličku i Sićevačku klisuru.

Na deonicama gde je kolovoz mokar moguća je pojava poledice posebno u ranim jutarnjim i kasnim večernjim časovima kada je temperatura znatno niža.

Na graničnim prelazima zadržavanja za putnička vozila su oko 30 minuta.

Поделите вести