Претрага
[rstr_selector]

Pojačana kontrola saobraćaja pred početak školske godine

Na području Moravičkog okruga, od 1. do 16. septembra, saobraćajna policija će svakog radnog dana od sedam sati ujutru pa do pola osam uveče vršiti pojačanu kontrolu na ulicama i putevima u blizini škola.

Akcija se sprovodi radi bezbednog učešća dece u saobraćaju, naročito prilikom dolaska i povratka kući mališana koji polaze u prvi razred. Policija će u zoni škola i na raskrsnicama, na kojima se najčešće kreću učenici, sprovoditi pojačanu kontrolu učesnika u saobraćaju usmerenu na otkrivanje prekršaja koje čine vozači prema pešacima. Posebna pažnja policije biće usmerena na otkrivanje prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine u zonama škola. Biljana Nastić, portparolka Policijske uprave(PU) u Čačku kaže da će briga o najmlađim učesnicima u saobraćaju biti nastavljena i tokom oktobra.

– Početkom školske godine, tokom septembra i oktobra meseca, u svim osnovnim školama na području PU Čačak, biće održana predavanja đacima prvacima o osnovnim pravilima saobraćaja. Predavanja će se po potrebi održavati i u narednim mesecima, a u dogovoru sa rukovodstvima škola. Takođe, U toku je uvid u stanje saobraćajne signalizacije u zoni škola, a policijski službenici saobraćajne policije i nadležni gradski organi za saobraćaj, zajedno iznalaze najbolja rešenja za otklanjanje uočenih nedostataka. Apelujemo na sve učesnike u saobraćaju da posebnu pažnju obrate na đake – pešake u zonama škola i da se uzdrže od činjenja svih saobraćajnih prekršaja, a posebno onih koji ugrožavaju neometano kretanje pešaka – rekla je Biljana Nastić.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *