[rstr_selector]
Foto: Dženarika Info

Pojačana radarska kontrola na podučju Čačka

Uprava saobraćajne policije

U Čačku su se juče dogodile dve saobraćajne nezgode u kojima su dve osobe lakše povređene. U Gornjem Milanovcu, Guči, Lučanima i Ivanjici juče nije bilo saobraćajnih nezgoda. Radarske kontrole biće od 08.00 do 12.00 sati u Svračkovcima i Bresnici, od 12.00 do 16.00 časova u Majdanu, u Mrčajevcima će biti od 12.00 do 16.00 i od 22.00 do 02.00 sata iza ponoći. Na gradskim saobraćajnicama radari će bito od 16. časova pa cele noći do 06.00 sati ujutru.

Elektrosnabdevanje

Danas će zbog radova u trafostanici Ovčar Banja, od 09.00 do 14.00 časova bez elekrične energije biti potrošači u centru Ovčar Banje, oko Planinskog doma, manastira Preobraženje i Sretenje. U Gornjem Milanovcu, Ivanjici i Dragačevu za danas nema planskih isključenja struje, a nema ni kvarova na elektromrežama.
Zbog radova dalekovodu sutra će bez elekrične energije biti potrošači u Donjoj Trepči od 09.00 do 14.00 časova.

Vodosnabdevanje

Prema informaciji iz čačanskog Vodovoda na području grada nema kvarova, a u Miokovcima je došlo do kvara na vodovodnoj mreži pa su pojedini delovi sela bez vode. Kvvar će biti saniran u toku prepodneva.

Bioprognoza

Biometeorološke prilike mogu imati povolјan uticaj na hronično obolele i osetlјive osobe. Izvesna opreznost se savetuje srčanim bolesnicima. Moguća je pojava glavobolјe u blažoj formi. Preporučuje se boravak na otvorenom uz umerenu fizičku aktivnost.

Hitna pomoć

Lekari u hitnoj medicinskoj službi u Čačku su imali povećan broj intervencija u odnosu na prethodne dane. Oni su u toku prethodna 24 sata u ordinaciji pregledali 43 pacijenta, a na teren su izlazili 44 puta. U hitnoj pomoći u Gornjem Milanovcu je evidentiran uobičajen broj pregleda, u ordinaciji je bilo 20, a na terenu 6.

Stanje na putevima

Padavine su prestale i danas se očekuje uglavnom sunčano i nešto toplije vreme. Saobraćaj je umerenog intenziteta i nema zadržavanja na naplatnim rampama. Na snazi je zabrana kretanja kamionima sa prikolicom i šleperima ka Kopaoniku kao i na putevima II i III prioriteta na području Ivanjice, Sjenice Valjeva, Loznice i Užica. Normalizovan je saobraćaj na putnom pravcu Brzeće – Kopaonik nakon obustave zbog jakog nevremena i olujnog vetra koji je stvarao nanose, a i dalje su neprohodne deonice Odvraćenica – Preko Brdo i Raška – Kuti – Odvraćenica.
Razlika između dnevnih i noćnih temperatura uticaće na pojavu odrona pa se savetuje opreznija vožnja na putevima koji prolaze kroz planinske predele i stenske useke.
Do 1. aprila zbog radova na izgradnji benzinske stanice na Auto-putu Miloš Veliki, u smeru ka Čačku, na oko jedan kilometar pre naplatne stanice Preljina, zatvorene su zaustavna i vozna traka, a saobraćaj se odvija samo preticajnom trakom uz smanjenu brzinu.
Na putu kroz Topolu, na deonici Markovac-Božurnja, izvode se radovi na frezovanju i presvlačenju kolovoza asfaltom, a vozila se naizmenično propuštaju.
Na putničkim terminalima naših graničnih prelaza nema dužih zadržavanja, dok se prilikom izlaska iz zemlje na graničnim prelazima ka Mađarskoj i Hrvatskoj teretna vozila zadržavaju nešto duže.

 

 

 

 

Поделите вести