[rstr_selector]
Image by Michael Schwarzenberger from Pixabay

Pojačana radarska kontrola

Policijska uprava

Proteklog vikenda u Čačku se dogodilo pet saobraćajnih nezgoda u kojima su dve osobe povređene, u Lučanima se dogodila jedna u kojoj je jedno lice teško povređeno, a u saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila u Gornjem Milanovcu pričinjena je samo materijalna šteta. Danas će biti pojačana radarska kontrola pa će od 08.00 do 16.00 časova radari biti na putu između Mojsinja i Mrčajevaca, od 16.00 časova do ponoći biće na deonici od Trnave ka Lipnici, od ponoći do 03.00 sata u Konjevićima, a na gradskom području radari će biti od 03.00 do 06.00 sati sutra ujutru.

Elektrosnabdevanje

Danas će zbog priključenja nove trafostanice „Domanovići“ u Sokolićima i radova na rekonstrukciji mreže, bez električne energije od 09.00 do 16.00 časova, biti potrošači u Sokolićima, a zbog radova na rekonstrukciji mreže niskog napona u Ostri iz trafostanice „Kostići“, od 08.00 do 16.00 časova bez struje će biti potrošači u zaseoku Stojkovići. U Ivanjici će zbog radova na mreži niskog napona danas i sutra od 08.00 do 16.00 časova bez električne energije biti naselje ispod repetitora Šutelj u Šumama.
Zbog kvara na elektro mreži jutros je veći deo Gojne Gore ostao bez struje. U kvaru su trafostanice Trnavci, Ostrica, Gojna gora 2, Velike ograde i Ravni gaj. Ekipe milanovačke Elektrodistribucije su na terenu, ali se još uvek ne zna kada će kvar biti saniran.

Vodosnabdevanje

Na vodovodnoj mreži u Čačku nema kvarova, a u Gornjem Milanovcu će zbog radova na vodovodnoj mreži od 09.00 do 12.00 sati doći do prekida u snabdevanju vodom u Ulici Milutina Todorovića Žice i u Osnovnoj školi “Desanka Maksimović“.

Bioprognoza

Pobolјšanje biometeorološke situacije povolјno će uticati na većinu hronično obolelelih osoba. Izvestan oprez se savetuje srčanim i cerebrovaskularnim bolesnicima, kao i psihički nestabilnim osobama. Kod meteoropata su mogući reumatski bolovi i depresija.

Stanje na putevima

Nakon hladnog jutra vozače očekuju uglavnom povoljni uslovi za vožnju, samo je na istoku zemlje moguća slaba kiša, a u višim planinskim predelima i sneg. Odrona ima na putevima kroz stenske useke i klisure, na Ibarskoj i Đerdabskoj magistrali, a treba biti oprezan i na putevima koji vode kroz Ovčarsko – Kablarsku, Sićevačku i Grdeličku klisuru. Danas počinju radovi na redovnom održavanju kolovoza na deonici Bumbarevo Brdo – Mrčajevci, zbog kojih će se do kraja maja saobraćaj od 7 do 17 časova odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila uz pomoć semafora. U levoj cevi tunela Brančić, od 8 do 16 časova izvodiće se radovi na pranju tunela, zbog čega će naizmenično biti zauzeta levai desna traka u smeru ka Surčinu, a danas će se izvoditi i radovi na čišćenju rigola u zoni tunela Brđani, u smeru ka Beogradu, zbog kojih će do 16 časova za saobraćaj biti zatvorena preticajna traka.
Prema podacima Uprave grnične policije nema zadržavanja na putničkim terminalima naših graničnih prelaza, ali je pojačan saobraćaj na ulazu u Srbiju iz pravca Hrvatske i Mađarske. Teretna vozila na graničnom prelazu Horgoš na izlazu iz Srbije čekaju četiri sata, na graničnim prelazima Batrovci i Šid tri, na Kelebiji dva, a na graničnom prelazu Gradina sat vremena.

Поделите вести