[rstr_selector]

Pokret Dosta je bilo prerasta u stranku

Na celoj teritoriji Srbije u toku je formiranje stranke koja je proistekla iz Pokreta Dosta je bilo koji je, prema rečima Sretena Beloševića, koordinatora ovog Pokreta za Moravički okrug, na aprilskim izborima prošle godine osvojio 6,2% glasova. Belošević tvrdi da bi u ovom trenutku, na osnovu istraživanja javnog mnjenja, osvojili 15%, zbog čega je Glavni odbor odlučio da formira stranku.

– Mogućnosti volonterskog rada su iscrpljene. Smatramo da ćemo formiranjem stranke biti u mogućnosti da se dalje borimo za ciljeve koje smo sebi postavili. Potrebno nam je 10.000 potpisa i mi ih upravo prikupljamo. To za sada dobro ide što ne znači da nam potpisi i dalje nisu potrebni. Što se tiče Čačka i Moravičkog okruga, napredujemo u procesu prikupljanja potpisa i o čekujemo da do kraja ove sedmice to i završimo, kaže Belošević.

Odluka o mogućem kandidatu za predsednika biće naknadno doneta

Belošević kaže da je Pokret sada fokusiran na prikupljanje potpisa i formiranje stranke i da će odluku o eventualnom kandidatu za predsednika Srbije doneti naknadno.

– Očekujemo da posle formiranja stranke vidimo kako će se odvijati stvari na planu predsedničkih izbora. Pokret će svakako doneti neku odluku u vezi sa tim, ali tek nakon što aktuelni režim saopšti ko će biti njihov kandidat za predsednika Srbije i tek kada iznesu svoj plan za predstojeće izbore, rekao je Belošević.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *