Pokret Dosta je bilo poziva na protest zbog krađe glasova

Pokret Dosta je bilo poziva na protest zbog krađe glasova

0

Pokret Dosta je bilo je pozvao danas svoje članove i simpatizere da se pridruže protestu koji je najavljen za sutra u 13 časova ispred sedišta Republičke izborne komisije, zbog krađe glasova i manipulacija biračkom voljom građana.

U sopštenju se kaže:

„Vučić pokušava da ponavljanjem izbora popravi svoje katastrofalne rezultate. On je pretrpeo poraz na izborima održanim 24. aprila, jer je, uprkos medijskim manipulacijama, kupovini glasova, ucenama i zastrašivanju birača osvojio 37 mandata manje u Skupštini, nego 2014. godine. Sada je izgubio apsolutnu vlast i postao ranjiv za velike apetite svojih koalicionih partnera iz interesa.

Pokret će učestvovati na ponovljenim izborima koji će biti održani u sredu. Pred ponovljene izbore se ozbiljno organizujemo jer nećemo da dozvolimo da nam se ponovi pljačka glasova koju Vučić priprema. Učinićemo sve da sprečićemo kupovinu glasova, zastrašivanje i ucenjivanje glasača, kao i njihovo organizovano dovoženje na biračka mesta koja je Vučić organizovao tokom izbora. Pozivamo građane da nam se pridruže u kontroli i da zajedno sprečimo prekrajanje izborne volje.

Protest, zajedno sa drugim opozicionim strankama, organizujemo u subotu 30. aprila ispred RIK-a, u Ulici kralja Milana 14.“

POSTAVI ODGOVOR