Претрага
[rstr_selector]

Полицијска управа у Чачку најавила појачану контролу возача трактора

Апелују и на све остале учеснике у саобраћају да буду додатно опрезни и да посебну пажњу обрате на возаче трактора и других радних машина.

Полицијска управа у Чачку саопштила је да ће, са циљем повећања безбедности у саобраћају, у наредном периоду саобраћајна полиција појачано контролисати возаче трактора и других пољопривредних машина. Посебна пажња биће посвећена откривању прекршаја који су и најчешћи узроци саобраћајних незгода у којима учествују ови возачи.

Из Полиције апелују на возаче ових возила да се доследно придржавају свих саобраћајних прописа, да редовно обављају техничке прегледе, да им светлосно-сигнални уређаји буду исправни, као и уређаји за спајање вучног и прикључног возила и да користе жуто ротационо светло ноћу и у условима смањене видљивости.

Возаче подсећају да је потребно да поседују возачку дозволу одговарајуће категорије, да возилом не управљају под дејством алкохола, као и да са обрадивих површина и земљаних путева на коловоз не износе блато и укључују се када се увере да је то безбедно.

Такође, подсећају да трактору могу бити придодата највише два прикључна возила, на којима се може превозити онолико особа колико је означено у саобраћајној дозволи и на местима која су за то предвиђена, па се тако на прикључном возилу које вуче трактор може превозити највише пет особа, а у товарном простору мотокултиватора три.

Апелују и на све остале учеснике у саобраћају да буду додатно опрезни и да посебну пажњу обрате на возаче трактора и других радних машина.

Поделите вести