[rstr_selector]

Положени венци у знак сећања на жртве НАТО бомбардовања у Чачку

У бомбардовању, које је трајало 78 дана, на подручје Чачка пало је више од 200 пројектила, смртно је страдало шест цивила, док је двадесет двоје теже и лакше повређено.

Парастосом и полагањем венаца на Споменик жртвама рата од 1991. до 1999. и НАТО бомбардовања, у Чачку је данас обележена 24. годишњица почетка НАТО бомбардовања Србије.

Парастос су служили свештеници Храма Светог Вазнесења Господњег. У сећање на жртве, венце су положили представници Моравичког управног округа, Града Чачка, Војске Србије – ТРЗ Чачак, Полицијске управе Чачак, као и представници удружења цивилног друштва опредељених за неговање традиција ослободилачких ратова Србије.

 

 

У бомбардовању, које је трајало 78 дана, у Чачку су оштећени или потпуно уништени телевизијски предајник на планини Овчар, компаније „Слобода“, „Цер“, „Техничко-ремонтни завод“, „Нафтагас“, „Литопапир“, „1. октобар“… Страдали су и објекти болнице, вртића, школа, бројне породичне куће, поједине цркве, као и јездинско и придворичко гробље. На подручје града пало је више од 200 пројектила, смртно је страдало шест цивила, док је двадесет двоје теже и лакше повређено.

Фото: Град Чачак

Поделите вести

Остави коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *