Претрага
[rstr_selector]

Pomen za Fabriku hartije

U krugu čačanske fabrike hartije „Božo Tomić“ jutros je osvanula neobična čitulja posvećena upravo ovom preduzeću.

Naime, radnici su odštampali umrlicu povodom šest godina od propasti ovog preduzeća,želeći da skrenu pažnju javnosti.

Miloš Tripković, predsednik Nezavisnog sindikata zaposlenih u Fabrici hartije, kaže da je ovo samo još jedan pokušaj zaposlenih da prizovu državu da krene u rešavanje nagomilanih problema.

„Jedan od osnovnih problema je status radnika koji se vode kao zaposleni, a već dve godine ne idu na posao i ne primaju platu, potom zdravstveno osiguranje koje radnici nemaju, i na kraju, da država omogući stranom investitoru da obnovi proizvodnju i fabriku oslobodi bugarskih dugova koji su ogromni.“ – izjavio je Miloš Tripković. Radnici su objavili čitulju kojom kolege pozivaju na šestogodišnji pomen.

“ Prošlo je šest godina tuge i bola, a oni koji su te uništili i dalje sede u svojim foteljama, i dalje im je omogućeno da bez srama, bez iole stida uništavaju naše fabrike, ubiraju plodove svoga nerada i uživaju u njima. Komemoracija će biti održana 23. 03. u 10 časova u krugu fabrike.“ – stoji u čitulji koju su potpisali „ožalošćeni, prevareni i poniženi radnici Fabrike hartije sa svojim porodicama’’.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Сродне вести