[rstr_selector]

Pomeren rok za završetak radova na školama u Bresnici i Donjoj Trepči

Loši vremenski uslovi kao i nedostatak radnika na gradilištima uslovili su pomeranje roka za završetak radova na osnovnim školama u Bresnici i Donjoj Trepči. Krajnji rok bi trebalo da bude proleće, istakao je Vladan Milić, pomoćnik gradonačelnika Čačka, i dodao da se nada da će do tada đaci osnovne škole u Bresnici imati novu kuhinju, trpezariju i balon salu koja će se koristiti kao sportska sala, a đaci u Donjoj Trepči novu fiskulturnu salu.

– Radovi na izgradnji kuhinje, trpezarije i balon sale u osnovnoj školi u Bresnici, kao i radovi na fiskulturnoj sali u osnovnoj školi u Donjoj Trepči, su u toku. Trenutno, vremenske prilike su takve da onemogućuju rad na samim gradilištima, ali mi očekujemo da će rok za završetak radova, koji je pomeren, biti do proleća, ako se nastavi ovim tempom rada. Imali smo mali problem sa izvođačem radova usled nedostatka radnika na gradilištima, što je i glavni problem nepoštovanja rokova, ali sve ide po planu i radi se kvalitetno, što je i najbitnije. Do sada, završeni su zidarski radovi, došlo se do ploče i urađeni su nosači za balon salu u školi u Bresnici, dok je trenutno na redu da se radi krovna konstrukcija u školi u Donjoj Trepči. Usput se radi i izolacija, tako da po samim radovima može da se vidi kvalitet. Imali smo i dosta kišnih dana, što je takođe otežavajuća okolnost, jer se radi spolja. Radnici trenutno ne rade zbog niskih temperatura, ali će izvoditi radove kad god vremenske prilike to budu dozvoljavale, kaže Vladan Milić.

Školama poklonjena vredna dela ruskih slikara

Pretposlednjeg dana prošle godine, u Domu kulture u Čačku organizovana je dodela slika ruskih slikara osnovnim i srednjim školama i čačanskoj Biblioteci. Slike su dela akademskih slikara iz Rusije koji su bili gosti našeg grada tokom održavanja Likovne kolonije u julu prošle godine.

– U julu prethodne godine bili smo domaćini devet akademskih slikara iz Rusije i jednog akademskog slikara iz Kine, u okviru Likovne kolonije koju smo po drugi put organizovali u našem gradu. Prva Likovna kolonija je održana u Ovčar Banji 2018. godine, a druga je prošle godine održana u gradu, gde su slikari dobili na korišćenje Atelje Doma kulture. Oni su slikali i po ulicama grada, tako da je na većini slika motiv bio Čačak i čačanske ulice. Tim povodom, ruski slikari su u znak zahvalnosti poklonili Gradu 35 slika i njihova želja je bila da te slike budu poklonjene osnovnim i srednjim školama, kao i Biblioteci. Mi smo izdvojili 5 radova kao poklon Gradskoj biblioteci,  za njihovu novu galeriju, a ostalih 30 slika smo podelili osnovnim i srednjim školama, koje su ih sa zadovoljstvom prihvatile. Mi ćemo ovakvu tradiciju nastaviti. Planiramo i tokom ove godine organizaciju Likovne kolonije na kojoj će naši gosti biti slikari iz ruskih gradova Krasnodar i Novorosijsk, naveo je Vladan Milić.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Сродне вести