[rstr_selector]

Pomoć za decu Ivanjice

Opština Ivanjica je, preko Centra za socijalni rad, deci iz socijalno najugroženijih porodica uručila po 4.000 dinara. Kako kaže Novak Remović, vršilac dužnosti direktora ivanjičkog Centra za socijalni rad, spisak dece sastavljen je na osnovu procene razrednih starešina I stručnih službi u školama na području opštine.

– Akciju smo pokrenuli povodom Svetskog dana deteta, a cilj nam je bio da skrenemo pažnju na obavezu društva prema deci. Ne smemo zaboraviti na činjenicu da više od 30% dece u Srbiji živi na granici siromaštva. Socijalno najugroženije porodice sa decom na području opštine Ivanjica su I do sada, sa naše strane, bile obuhvaćene različitim vidovima materijalne podrške. Smatrajući da škole imaju najbolji uvid u materijalnu situaciju učenika, Centar za socijalni rad Ivanjica je uputio zahtev svim osnovnim školama sa područja opštine da nam dostave spiskove učenika za koje razredne starešine I stručne službe u školi ocenjuju da im je pomoć neophodna, kaže Remović.

Škole dostavile spisak sa 121 imenom

Iako su ivanjičke škole dostavile spiskove sa imenima 121 deteta, Centar je novac isplatio za samo polovinu, kaže direktor Remović.

– Mi u tom trenutku nismo mogli da ispoštujemo svu tu decu. Jednostavno, imali smo novca samo za pomoć 61 detetu. Spisak smo selektovali na osnovu naših procena I uz pomoć razrednih starešina te dece. Toj deci smo dali pomoć od po 4.000 dinara, a nastojaćemo da u narednom periodu obezbedimo sredstva I za drugu decu sa spiska, rekao je Remović.

167 jednokratnih pomoći za mesec I po dana

Remović kaže da je Centar za socijalni rad u Ivanjici u toku novembra I decembra doneo 167 rešenja o dodeli jednokratnih pomoći materijalno ugroženim porodicama.

– Opština je u te svrhe iz budžeta izdvojila milion I 154.000 dinara zbog čega smo im izuzetno zahvalni. Moram da naglasim da imamo dobru saradnju sa lokalnim vlastima, uostalom, oni su nam dali I ova sredstva za pomoć deci, a verujem da će pomoći I kad je u pitanju isplata pomoći onoj deci koja je nisu dobila u ovom krugu, zaključio je Remović.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *