[rstr_selector]
Image by holdmypixels from Pixabay

Ponesite kišobrane, očekuje se promenljivo vreme

Vremenska prognoza

U Srbiji će tokom pre podneva u većini krajeva biti uglavnom sunčano vreme, samo će na severu biti oblačno, ali će se to naoblačenje tokom dana proširiti i na ostale krajeve. U zapadnim, jugozapadnim i centralnim predelima očekuju se kratkotrajna kiša ili pljuskovi sa grmljavinom. Vetar slab i umeren, severozapadni i zapadni. Najniža temperatura od 8 do 14, a najviša od 23 na severu do 28 stepeni na istoku i jugoistoku.
U Čačku će danas biti promenljivo oblačno vreme, uz slab severozapadni vetar i najvišu dnevnu temperaturu do 24 stepena.

Bioprognoza

Biometeorološka situacija može izazvati uobičajene tegobe kod hronično obolelelih. Oprez se savetuje srčanim bolesnicima i astmatičarima. Očekivane su meteoropatske reakcije u vidu nesanice i bolova u mišićima. Učesnicima u saobraćaju se preporučuje povećana koncentracija.

Elektrosnabdevanje

Zbog radova na raskresu rastinja u trasi dalekovoda od 9.00 do 14.00 časova bez električne energije biće potrošači u Bečnju, delu Katrge i donjem delu Mrčajevaca od pumpe do Slatinskog puta.
Na području Gornjeg Milanovca od 9.00 do 14.00 časova bez struje će biti sela od Nevada do Lipovca i Gornje Crnuće, a od 10.00 do 13.00 deo Teočina, Brajići i Ravna Gora
Na teritoriji Požege od 9.00 do 13.30 bez struje će biti potrošači u Tučkovu, PapratiŠtu, Donjoj i Srednjoj Dobrinji, Tabanovićima i delu Loreta.

Vodosnabdevanje

Na vodovodnoj mreži u Čačku nema kvarovai, a radovi koje će obavljati čačanskog „Vodovoda“ neće uslovljavati isključenja vode.
U Gornjem Milanovcu su zbog radova na saniranju kvara na vodovodnoj mreži bez vode stanovnici naselja Široko polje, Grobnice, viši delovi naselja oko bivše konfekcije “Rudnik“ i viši delovi Rasadnika. Očekuje se da će uredno vodosnabdevanje biti uspostavljeno najkasnije do 11.00 sati.

Policijska uprava

Iz Policijske uprave stižu zabrinjavajući podaci s obzirom na to da je na putevima u Moravičkom okrugu juče ponovo bio povećan broj saobraćajnih nezgoda. U Čačku su se dogodile dve u kojima su četiri lica lakše povređena, u Lučanima jedna u kojoj pored pričinjene materijalne štete nije bilo povređenih, a u saobraćajnoj nezgodi u Gornjem Milanovcu jedna osoba je nastradala.
Budite oprezni tokom vožnje, nemojte koristiti mobilne telefone jer vam to odvlači pažnju i smanjuje koncentraciju, poštujte saobraćajne propise i ogrančenja u brzini. Radarske kontrole biće od 9.00 do 20.00 časova na putnom pravcu od Zablaća ka Slatini.

Stanje na putevima

Vremenski uslovi za putovanje su promenljivi, prohladno je,  uglavnom suvo bez padavina što vozačima odgovara, ali treba obratiti pažnju na stanje kolovoza s obzirom na to da su zbog magle i sumaglice oni mestimično vlažni, naročito pored reka, jezera i kanala.
Van većih gradova saobraćaj je umeren, s tim što je na autputevima u smeru ka Mađarskoj i Hrvatskoj i dalje pojačan. Zastoja nema ali jeusporena vožnja moguće na deonicama na kojima se izvode radovi a zbog kojih ima i izmena u sabraćaju.
Danas do 15 časova, izvodiće se radovi na košenju putnog pojasa na deonici Ljig-Takovo. Za saobraćaj je zatvorena zaustavna saobraćajna traka, u smeru Surčin-Preljina. Naizmenično propuštanje vozila na snazi je na deonici Takovo – Pranjani gde su u toku su radovi na rehabilitaciji kolovoza. Do 15. septembra izvodiće se radovi na rehabiliaciji vijadukta na deonici magistralnog puta između Sušice i Zlatibora, a zbog odrona i dalje je na snazi izmena režima saobraćaja na deonici Bela Zemlja – Užice, kod mesta Surduk, gde je za saobraćaj zatvorena treća kolovozna traka u smeru Užice – Zlatibor.
Saobraćaj je obustavljen zbog radova na regionalnom putu Brežđe – Divčibare zbog čega se koristi obilazni put preko Valjeva i Kaone.
Prema podacima uprave granične policije na našim putničkim terminalima saobraćaj je promenljivog intenzitetea tako da se na najopterećenijim prelazima sa Mađarskom i Hrvatskom beleže zadržavanja od 30 do 180 minuta.

 

 

 

Поделите вести