[rstr_selector]
Image by jplenio from Pixabay

Ponovo nevreme u Čačku, oko 40 trafostanica bez napona

Elektrosnabdevanje

Nevreme sa jakim vetrom i gradom koje je sinoć zahvatilo Čačak i okolinu, donelo je probleme sa elektrosnabdevanjem. Na niskonaponskoj mreži sinoć je bilo preko 120 kvarova od kojih je do sada otklonjeno oko 60. Trenutno je bez napona oko 40 trafostanica, a bez struje su Gornja Bresnica, delovi Bečnja, Mrčajevaca, Gornje Ježevice, Donje i Gornje Gorevnice, Miokovaca, Prijevora, Rožaca i Donje Trepče, dok je kvar u Vidovi sinoć otklonjen. Kvarovi na dalekovodima bi trebalo da budu sanirani do 13.00 časova, a na niskonaponskoj mreži u toku dana.
Na području Dragačeva registrovani su kvarovi na dalekovodima u Markovici i Dragačici, a zbog kvara na niskonaponskoj mreži bez struje je zaseok Ilić u Grabu.

Vodosnabdevanje

Na vodovodnoj mreži u Čačku ima manjih kvarova, a na njihovom saniranju radiće se u toku prepodneva. Delovi Miokovaca imaju slabiji pritisak iz vodosistema zbog problema sa isporukom električne energije.

Bioprognoza

Očekivana biometeorološka situacija izazvaće uobičajene tegobe kod većine hronično obolelih. Oprez se savetuje srčanim i cerebrovaskularnim bolesnicima, kao i astmatičarima. Reumatski bolovi i nesanica su mogući kao meteoropatske reakcije. Svim učesnicima u saobraćaju se preporučuje pojačana pažnja.

Hitna pomoć

U hitnoj pomoći u Čačku u toku prethodna 24 sata evidentirano je 28 pregleda, a na terenu su lekari intervenisali 34 puta. U Gornjem Milanovcu evidentirana su 24 ambulantna pregleda i šest kućnih poseta.

Policijska uprava

U Čačku su se juče dogodile dve saobraćajne nezgodei to u ulicama Dr Dragiše Mišović i u Vojvode stepe. Jedno lice je zadobilo lakše telesne povrede, kao i u saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila na području Gornjeg Milanovca. Radarske kontrole za danas nisu planirane ali se vozačima savetuje da poštuju ograničenja u brzini i ostale propise u saobraćaju.

Stanje na putevima

Prvi talas vrelih letnjih dana sa temperaturama do 40 stepeni, u kojima je vožnja bila teža je prošao. Sinoć je u pojedinim krajevima Srbije bilo jačih pljuskova praćenih grmljavinom i vetrom koji je ponegde bio olujne jačine zato i danas vozite opreznije na putevima kroz šumska područjima i planinske predele. Prvi vikend posle završetka školske godine može doneti pojačan saobraćaj na pojedinim putevima i graničnim prelazima.
Danas do 19.00 časova biće obustavljen saobraćaj zbog radova na asfaltiranju deonice Beranovac – Goč, a vozači mogu koristiti deonicu od Vrnjačke Banje ka Goču.
Do kraja jula izvode se radovi na rehabilitaciji vijadukta na magistralnom putu Sušica – Zlatibor. U zoni radova, kod tunela Palisad, jedna traka je zatvorena, dok se saobraćaj odvija dvosmerno dvema slobodnim saobraćajnim trakama.
Zbog asfaltiranja deonice Ugrinovci – Šilopaj na snazi je obustava saobraćaja od 6.00 do 14.00 časova, a alternativni putni pravac je deonica Gornji Milanovac – Šilopaj.
Na deonici Novi Pazar – Ribariće, izmenjen je režim saobraćaja na vijaduktu preko klisure Paljevo zbog sanacije kolovoza. Saobraćaj nije obustavljen, već se odvija jednom trakom.
Na graničnim prelazima trenutno nema dužih zadržavanja.

Поделите вести