Претрага
[rstr_selector]

Poplava pokrenula klizišta i oštetila puteve

Posle obilnih kiša i izlivanja reka situacija na putevima na teritoriji Gornjeg Milanovca se polako normalizuje.

Prema rečima Jovice Carevića, direktora Javnog preduzeća za puteve opštine Gornji Milanovac, svi putni pravci su trenutno prohodni, međutim, na mnogim saobraćajnicama posledice elementarne neopogode su još uvek prisutne.

Kiša je prestala da pada i reke su se povukle, ali mi i dalje imamo velikih problema u Brđanima i Mlakovcu gde su kuće potopljene a putevi oštećeni. Oštećenja saobraćajnica su prisutna pored gotovo svih reka pored kojih prolaze putevi, a najčešće je reč o lokalnim nekategorisanim putevima.

Komisije za procenu štete su već na terenu i mi očekujemo da ćemo ubrzo započeti sa sanacijom te infrastrukture. U ostalim mestima imamo velikih odrona i klizišta, ali i situacije da je voda odnela čitave delove puta. Radi se o lokalnim, nekategorisanim putevima. Takve slučajeve imamo u Trudelju, Varnicama, Velereči, Kamenici, Družetićima, Jablanici, Boljkovicima, da ne govorim o Brđanima, gde na svakom delu teritorije imamo prisutan određen problem, izjavio je Jovica Carević.

Nekoliko ekipa koje čine članovi Komisije za procenu od danas su na terenu i vrše evidenciju štete nastale na objektima i infrastrukturi. Oni su svoj posao tek započeli pa se očekuje da će za nekoliko dana biti razmere štete nastale od ovogodišnje poplave.

– Poplava je pokrenula i brojna klizišta, a tek po prestanku padavina imaćemo pravu informaciju o novom stanju na terenu. Takve probleme očekujemo i u Zagrađu, Trudelju, Reljincima i Polomu jer su to velika klizišta koja se po pravilu pokreću posle velikih padavina. Na nekategorisanim putevima su prisutni manji odroni i manja klizišta, koja očekujemo da ćemo vrlo brzo sanirati, rekao je Carević.

Prema njegovim rečima, svi putni pravci na području Gornjeg Milanovca su prohodni, a voda se povukla i sa mosta u Kamenici, pa je sada i taj putni pravac u funkciji.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *