Poplave na području Dragačeva i Ivanjice

Poplave na području Dragačeva i Ivanjice

0

Zbog obilnih padavina jutros je na području Dragačeva došlo do izlivanja nekoliko bujičnih potoka, a prema rečima Zorana Vučićevića načelnika Štaba za vanredne situacije najkritičnije je u Viči gde je poplavljeno 25 domaćinstava kao i seoska škola. Očekuju se spasioci kako bi se evakuisali meštani koji su ostali u svojim kućama, rekao je Vučićević i dodao da velikih problema ima i u Kotraži i Vučkovici.

Na snazi je obustava saobraćaja zbog izlivanja Bjelice na deonici Guča – Kaona, kod kružnog toka Bjelica, a zbog izlivanja reke Gorušice obustavljen je saobraćaj na deonici Kaona – Gornji Dubac.

Problema ima i u Ivanjici gde propusti i kanali ne mogu da prihvate velike količine vode koja ulazi u podrume, kuće i pomoćne objekte. Bujični potoci najviše problema prave u Prilikama, Raščićima, Bukovici i mesnoj zajednici Ivanjica, a poplavljena je i Otočka ulica u naselju Crnjevo. U Štabu za vanredne situacije kažu da je ugroženo oko 25 domaćinstava, i da su sve raspoložive ekipe na terenu.

Zatvoren je saobraćaj na putu Požega – Ivanjica, kod Prilika, zbog izlivanja vode iz kanala usled obilnih padavina, a saobraćaj se odvija naizmeničnim propuštanjem vozila na državnom putu Ivanjica – Buk, zbog odrona, kao i na deonici Prilike – Katići, kod mesta Cerova.

PODELI

POSTAVI ODGOVOR