Претрага
[rstr_selector]

Poplavljeni poljoprivrednici najavljuju blokadu Ibarske magistrale

Poplavljenim poljoprivrednicima, koji su u više navrata protestovali ispred zgrade čačanske Skupštine tražeći pomoć za predstojeću setvu, prošle nedelje je stigao odgovor iz Gradske uprave za lokalni ekonomski razvoj u kome se opisuje način na koji grad namerava da pomogne ovim ljudima.

Njima je ponuđeno da konkurišu za kredit i subvencije koje daje Ministarstvo poljoprivrede, a u dostavljenom saopštenju se kaže da za ovakve namene u gradskom budžetu nema para. Poljoprivrednici su u najmanju ruku ogorčeni ovakvim odgovorom, tvrdeći da su obmanuti, jer im je tokom pregovora sa gradskim vlastima obećana konkretna pomoć. Jedan od predloga ratara bio je da im grad finansijski pomogne sa po 200.000 dinara koje bi oni najesen vratili u gradsku kasu.

Milisav Marjanović, poljoprivrednik iz Preljine, inače jedan od organizatora protesta, kaže da je predlog čačanskih vlasti da seljaci uzmu kredit od države, njima neprihvatljiv, jer je većina njih prezadužena i ne ispunjava uslov da ga dobije. Marjanović kaže da je nezadovoljstvo poplavljenih dostiglo vrhunac, jer dodeljenu pomoć kojom se gradska vlast hvali, najveći broj poljoprivrednika nije dobio. Marjanović dodaje da će poljoprivrednici večeras održati sastanak na kome će se odlučiti o daljim koracima njihovog protesta, a ishod tog skupa javnosti će biti predočen prekosutra.

Milisav Marjanović naglašava da među čačanskim poljoprivrednicima vlada opšte mišljenje da oni treba da se priključe takozvanom, „paorskom protestu“ u kome poljoprivrednici iz Pocerine, Srema, Banata, ali i drugih delova Srbije, već danima blokiraju puteve u mestima u kojima žive. Marjanović je kazao da je i blokada Ibarske magistrale, više nego izvesna.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Сродне вести