[rstr_selector]
Image by Pexels from Pixabay

Popodne se očekuje pojačan saobraćaj

Stanje na putevima

Saobraćaj će se danas odvijati po mokrim ili mestimično vlažnim kolovozima. Za sada je umerenog inteniziteta, ali se veći broj vozila očekuje tokom poponeva, naročito na auto-putu Miloš Veliki i na putevima koji vode iz zimskih turističkih centara i vikend naselja ka gradskim sredinama. Na deonicama koje prolaze kroz stenske useke i klisure moguća je pojava manjih odrona. Najopterećeniji putni pravci I prioriteta su prohodni i nema snega, a na državnim putevima II prioriteta kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do 5 cm na teritoriji Ivanjice, Novog Pazara i Užica.
I dalje je zabranjen saobraćaj kamionima sa prikolicom i šleperima na putevima II i III prioriteta, na području Javora, Golije, Ivanjice, Sjenice, Aljinovića, Kraljeva, Raške i Novog Pazara.
Zbog radoa koji se koji se izvode na deonici između Krčmara i Divčibara, saobraćaj je obustavljen iz pravca Brežđa, a obilazni put vodi preko Valjeva i Kaone. Radova ima i na regionalnom putu između Kokinog Broda i Pribojske Banje zbog čega se saobraćaj odvija usporeno, a na magistralnom putu ka Crnoj Gori između Brodareva i Gostuna, saobraćaj se zbog odrona odvija uz pomoć semafora samo jednom kolovoznom trakom naizmeničnim propuštanjem vozila. Usporenu vožnju zbog radova treba očekivati i na Đerdapskoj magistrali između hidroelektrane Đerdap i mesta Golo Brdo.
Prema podacima Uprave granične policije na graničnom prelazu Batrovci, teretna vozila se na izlazu iz Srbije zadržavaju 240 minuta, a na Šidu 300 minuta.
Na ostalim graničnim prelazima nema dužih zadržavanja za sve kategorije vozila.

Elektrosnabdevanje

Na elektromrežama u Čačku i Ivanjici nema većih kvarova, snabdevanje strujom je uredno. Na području Gornjeg Milanovca trenutno je bez struje deo Rajca zbog kvara na dalekovodu, a u Dragačevu je bez napona deo sela Guča zbog kvara na naiskonaponskoj mreži. Kvarovi će biti sanirani u toku prepodneva.
U Ivanjici su za 17. i 18. februar planirani radovi na mreži niskog napona zbog kojih će od 8.00 do 16.00 časova bez struje biti Ulica Dragana Šabanovića i deo naselja Bele Njive.

Bioprognoza

Biometeorološka situacija može biti nepovolјna za srčane bolesnike i osobe koje imaju problema sa respiratornim sistemom. Meteoropatske reakcije se mogu javiti u vidu poremećaja sna, promenlјivog raspoloženja i glavobolјe. Neophodna je dodatna pažnja u saobraćaju.

Hitna pomoć

Pomoć lekara u hitnoj medicinskoj službi u Čačku u toku prethodna 24 sata zatražilo je 20 pacijenata dok su na terenu lekari obavili 36 pregleda. U hitnoj pomoći u Gornjem Milanovcu evidentirano je 26 ambulantnih pregleda i devet kućnih poseta.

Поделите вести