Popust na godišnju članarinu u Gradskoj biblioteci za sve đake i studente

Popust na godišnju članarinu u Gradskoj biblioteci za sve đake i studente

0
Gradska biblioteka
Povodom obeležavanja Savindana, Gradska biblioteka „Vladislav Petković Dis“ od srede 27. do petka 29.januara odobrava popust od 50% na cenu godišnje članarine za sve osnovce, srednjoškolce i studente. Ova pogodnost se može iskoristiti u glavnoj zgradi Biblioteke kao i u ograncima u Mrčajevcima, Zablaću, Prijevoru i Preljini.
Vremenska prognoza

U centralnim i južnim delovima zemlje danas će preovladavati pretežno oblačno vreme, mestimično sa slabim snegom, koje će usloviti manje povećanje visine snežnog pokrivača.
Na severu umereno oblačno i suvo. Vetar slab i umeren, severozapadni. Najniža temperatura od -1 do 1 °C, najviša od 3 do 5 °C.
U Čačku će biti oblačno, povremeno sa snegom. Minimalna temperatura -2 a maksimalna dnevna 2°C.

Bioprognoza

Očekivane biometeorološke prilike mogu izazvati uobičajene tegobe kod hroničnih bolesnika. Oprez se savetuje osobama sa povišenim krvnim pritiskom i respiratornim problemima. Glavobolja i razdražljivost se mogu javiti kao meteoropatske reakcije.

Elektrosnabdevanje

Sneg koji je pao nije izazvao veće probleme na elektromreži tako da su stanovnici Čačka uredno snabdeveni strujom. Jedini kvar je registrovan na dalekovodu u Premeći, tako da su trenutno bez električne energije potrošači u Premeći, Petnici i Žaočanima.
Električari rade na sanaciji ovog kvara i normalizacija u snabdevanju strujom se očekuje u prepodnevnim satima.

Vodosnabdevanje

Na vodovodnoj mreži u Čačku i Gornjem Milanovcu nema kvarova koji bi uslovili zatvaranja sa vodosistema. Svi sitniji kvarovi biće sanirani u toku prepodneva.

Stanje na putevima

Kiša i povremeno umerene snežne padavina donose u nižim predelima mestimično mokre kolovoze koji sa hladnim vremenom uglavnom stvaraju poledicu i opasnost od proklizavanja vozila.
Na auto-putu E-763, u zoni tunela Šarani, Savinac i Brđani, zbog moguće poledice ograničena je brzina kretanja vozila na 60 kilometara na čas.
Na auto-putu E-763, na deonici Ljig-Takovo, zbog pojave magle smanjena je vidljivost na 50 metara.
U planinskim predelima, a posebno na putevima u jugozapadnim i zapadnim krajevima Srbije došlo je formiranje novog snežnog pokrivača na kolovozu, zbog čega će pored zimskih guma vozačima na pojedinim deonicama biti sigurnija vožnja sa upotrebom lanaca.
Snega na kolovozu ima u planinskim predelima Užica, Nove Varoši, Valjeva, Loznice i Kraljeva, kao i na prilaznim putevima Kopaoniku, Divčibarama, Tari, Zlatiboru i Goču, zato vožnju treba prilagodite zimskim uslovima na putu, uz poštovanje svih ograničenja u brzini predviđena za zimske uslove vožnje.
Zadržavanje teretnih vozila na našim graničnim prelazima kreću se od 60 minuta koliko se čeka na graničnom prelazu Horgoš do 240 minuta na Kelebiji.

Policijska uprava

Prema podacima Policijske uprave u Čačku u toku jučerašnjeg dana, na teritoriji moravičkog okruga, registrovane su tri saobraćane nezgode, jedna u Lučanima i dve u Čačku u kojima, pored pričinjene materijalne štete, nije bilo povređenih lica.

Hitna pomoć

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć u Čačku, u toku jučerašnjeg dana intervenisale su 56 puta. Na poziv pacijenata bilo je 40 pregleda dok je u ambulanti pomoć zatražilo 16 građana.
U Gornjem Milanovcu lekari su imali manje posla. U ambulanti su pregledali 11 pacijenata a na teren su izašli devet puta.

Porodilište

U čačanskom porodilištu u toku prethodna 24 sata rođene su četiri bebe, dve devojčice i dva dečaka.

PODELI

POSTAVI ODGOVOR