Porodična šetnja Gornjomilanovčana sa ciljem promocije tradicionalnih vrednosti

Porodična šetnja Gornjomilanovčana sa ciljem promocije tradicionalnih vrednosti

U subotu od 12.00 do 15.00 časova Milanovčani će šetati ulicama opštine, promovišući patrijarhalnu i zdravu porodicu

0

U gradskom parku u Gornjem Milanovcu će u subotu 12. oktobra, biti održan porodični skup koji ima za cilj promovisanje tradicionalnih porodičnih vrednosti.

Divna Simović Šiljković, iz neformalnog organizacionog odbora skupa, kaže da su gej parade, koje su u prethodnom periodu organizovane u nekoliko gradova Srbije, podstakle grupu Milanovčana da organizuju porodičnu šetnju i da na taj način istaknu ono što krasi Gornji Milanovac i rudničko – takovski kraj, a to je duh patrijarhalne porodice.

– Želimo da se zadrži forma vaspitanja u duhu patrijarhalnosti i način na koji su nas vaspitavali roditelji, bake i deke. Porodica je osnovna ćelija društva čije je postojanje usko povezano sa reprodukcijom ljudskog roda, te iz toga proishodi zaključak da od porodice zavisi i sam opstanak čovečanstva. Zapitani smo ko dozvoljava promociju homoseksualizma, maloletnicima nudi inovaciju kroz rodnu ravnopravnost i prihvata promenu sistema obrazovanja. Ne osporavamo slobodu seksualne orijentacije, ali ne odobravamo je pod izgovorom borbe za prava manjine jer time ugrožavaju prava većine, vređaju verska osećanja i ugrožavaju moralna načela.

Zašto je potrebno zaštiti porodicu kao instituciju?

– Svake godine u Srbiji se rodi manje beba nego u prethodnoj, broj stanovnika je za 10 godina smanjen za više od 400 hiljada, godišnje nestane opština srednje veličine od 35 do 40 hiljada stanovnika. Zatim, prosečna porodica ima jedno dete, prosečna starost raste i približava se granici od 45 godina dok prosečna starost žene prilikom rađanja prvog deteta jeste 30 godina, a svake godine se sklopi manje brakova no u prethodnoj. Umiremo od bolesti koje se mogu sprečiti i koje su posledica nezdravog načina života. Prema tome, smatramo da tema zaštite porodice mora naći adekvatno mesto u društvu a dugoročni cilj mora biti povećanje kvaliteta života bračnih parova sa decom i da društvo postane prijatelj i zaštitnik porodice. Nadamo se da će ova akcija postati tradicionalna i da ćemo svake godine svečano obeležavati dan porodice sa ciljem da naš grad postane prijatelj beba, dece i porodica. Nećemo čekati da Vlada dozvoli sklapanje homoseksualnih brakova kao i mogućnost da homoseksualni parovi usvoje decu, već ćemo se boriti da porodična Srbija pobedi. Naša borba će trajati sve dok se u našoj državi zakonski ne zabrani promocija ideologije homoseksualizma, rekla je Divna Simović Šiljković.

Ona je ukazala na to da su organizatori ovog događaja porodični ljudi, tradicionalisti istih ideja i stavova.

– Deklarisaćemo se samo kao prijatelji porodice. Uprkos tome što pojedini članovi odbora pripadaju određenim političkim partijama, iza ovoga ne stoji politika i nije u cilju političke propagande, već želja da se izborimo za opstanak tradicionalne srpske porodice – nadom da će se očuvati izvorne ljudske vrednosti, istakla je naša sagovornica.

POSTAVI ODGOVOR