[rstr_selector]

Posao sa Turcima otvara nova radna mesta

Početkom februara rukovodstvo čačanske Fabrike reznog alata ušlo je u pregovore za jedan veliki posao sa predstavnicima turske Kompanije “Makina takim endustrisi” iz Istanbula.

Rezultati prvih pregovora ukazuju da je turska Kompanija, između ostalog, zainteresovana za kupovinu određenih proizvoda iz ove fabrike, za koje je već u Istanbul otišao usaglašen cenovnik. Milan Vidaković, generalni direktor FRA, iako je posao sa Turcima više nego siguran, ne želi da otkriva previše detalja ovog posla pre nego što prvi kontigent robe ne stigne na odredište.

{soundcloud}http://soundcloud.com/user439006033/milan-vidakovi{/soundcloud}

O tome kakav i kog obima je posao sa turskom Kompanijom najbolje svedoči činjenica da će Fabrika reznog alata uskoro primati i nove radnike. Vidaković kaže da će slobodna radna mesta već danas biti oglašena sa Sajmu zapošljavanja:

 

{soundcloud}http://soundcloud.com/user439006033/milan-vidakovi-1{/soundcloud}

Ipak, da bi fabrika olakšala tekuće poslovanje nedostaje milion evra kako bi u potpunosti bile izmirene obaveze iz oblasti javnih prihoda, smatra rukovodstvo. Najveći deo tog iznosa bio bi upotrebljen za namirivanje doprinosa radnicima.

Поделите вести

Остави коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *