Posao vađenja korenja u Ulici Veselina Milikića ipak poveren „Gradskom zelenilu”

Posao vađenja korenja u Ulici Veselina Milikića ipak poveren „Gradskom zelenilu”

„Grad je dao nalog „Gradskom zelenilu” da izvadi korenje, s obzirom na to da su oni izvršili seču stabala. Radovi bi trebalo da počnu ovih dana, a nakon toga očekujemo početak rekonstrukcije ulice”

0
Posečena stabla u Ulici Veselina Milikića

Pripremni radovi za rekonstrukciju Ulice Veselina Milikića u Čačku počeli su prošlog ponedeljka kada je uklonjen deo drvoreda. Nakon seče stabala, trebalo je da počne i vađenje panjeva i korenja, što se iz nekog razloga još uvek nije dogodilo. Nadležni u „Gradskom zelenilu”, čiji su radnici izvršili seču stabala po nalogu Komunalne inspekcije, rekli su da nije njihov posao da izvrše i vađenje korenja, dok predstavnici grada tvrde da treba da se reše određene administrativne procedure sa Ministarstvom privrede, koje je sufinansijer radova.

Miloš Čekanović, rukovodilac Urbanističko – tehničkog sektora u Javnom preduzeću „Gradac”, kaže da je posao vađenja korenja ipak poveren „Gradskom zelenilu”.

– Korenje treba da se vadi ovih dana, „Gradsko zelenilo” će da uzme učešće u tome pošto je i izvršilo seču stabala, a posle toga izvođač radova kreće sa rekonstrukcijom ulice. Ministarstvo privrede treba da uvede u posao izvođača radova. Radnici „Gradskog zelenila” će morati polako da rade na vađenju korenja jer tu postoji veliki snop kablova, tako da će zbog svih tih instalacija biti više ručnog nego mašinskog rada, kaže Čekanović.

POSTAVI ODGOVOR