[rstr_selector]

Posao za 50 radnika

Naredne sedmice čačanska “Čipsara” raspisaće konkurs za upošljavanje oko 50 radnika.

Rukvodstvo fabrike održalo je sastanak sa predstavnicima Nacionalne službe za zapošljavanje, kojoj do naredne srede treba da dostavi spisak potrebnih radnih mesta.

Prema rečima Tomislava Bajevića, direktora i jednog od vlasnika fabrike koja se sada zove “Čipsi vej” (Chipsy Way), u junu će biti primljeno još 80 radnika. Bajević kaže da će se proizvodne trake pokrenuti najkasnije za 20 dana.

„Čekamo još samo isporuku ulja iz Holandije i zapošljavanje radnika. Zbog velikog pritiska starih radnika, prijateljskih i rodbinskih veza, odlučeno je da se radnici prime preko tržišta rada, da svi imaju podjednaku šansu. Nećemo praviti diskriminaciju po tom pitanju. Svi radnici biće iz Čačka.“ – kaže Bajević i naglašava da to ne znači da se neće upošljavati radnici koji su ranije radili u “Čipsari”, kao i da će rukovodstvo imati u vidu i socijalni status, odnosno da će angažovati i ljude čije porodice nemaju nikakvih primanja.

Inače, u čačanskoj “Čipsari”, koja je krah doživela ubrzo nakon privatizacije 2005. godine, proizvodnje poznatih artikala poput čipsa, pirea i flipsa nema više od dve godine.

Rukovodstvo ove fabrike uputilo je zahtev Upravnom odboru Javnog preduzeća “Gradac” da u narednih šest meseci preduzeće bude oslobođeno plaćanja naknade za korišćenje gradskog građevinskog zemljišta. Tomislav Bajević kaže, da odgovor još nisu dobili.

Поделите вести

Остави коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *