Posećenost pijace uobičajena za ovo doba godine

Posećenost pijace uobičajena za ovo doba godine

Manje kupaca i prodavaca na pijaci karakteristika su svake zime, kaže rukovodilac „Pijace“, Bogoljub Radisavljević

0

Bez obzira na hladno vreme, jedna trećina tezgi na čačanskoj zelenoj pijaci je popunjena, tvrdi Bogoljub Radisavljević, rukovodilac „Pijace“. On kaže da nema velikih odstupanja u ponudi i potražnji u odnosu na prethodne godine posebno uzimajući u obzir da je smanjenje broja prodavaca i kupaca karakteristično za svaku zimu.

– Manji broj prodavaca ne utiče na vrstu i količinu ponude koja je, uglavnom, ista kao i svake godine u ovo vreme. Kupaca ima svakodnevno, iako to ne može da se poredi sa nekim drugim godišnjim dobima. Ujutro ih je manje, a zatim, sa skokom dnevnih temperatura, počnu da dolaze. Ipak, naglašavam da je sve to uobičajeno za zimski period, kaže Radisavljević.

Hladnoća nije uticala na cene

Radisavljević ističe da su cene uglavnom iste i da manji broj prodavaca nije uticao na skok cena.

– Cene su, uglavnom, konstantne. Bez obzira na hladno vreme i na uslove u kojima se vrši promet robe na pijacama, cene se nisu menjale. Možemo reći da ledeni talas na cene nije uticao, kaže Radisavljević.

Mlečna pijaca bogatija nego ikad

Rukovodilac Radne jedinice „Pijaca“ u čačanskom „Komunalcu“ kaže da mlečna pijaca normalno funkcioniše.

– U ovo doba godine na mlečnoj pijaci je znatno veća ponuda nego inače. S obzirom na to da prodavci tamo rade u zatvorenom prostoru, za njihov rad se definitivno može reći da je, bez obzira na zimu, potpuno neometan, zaključuje Radisavljević.

PODELI

POSTAVI ODGOVOR