Претрага
[rstr_selector]

Последњи радни дан и Сабор трубача у Гучи доносе појачан саобраћај

Последњи радни дан, као и смена туриста, донеће  повремено појачан саобраћај, како на ауто-путевима, тако и на граничним прелазима. Поред тога, почетак Сабора трубача у Гучи условиће већи проток возила на путевима који воде ка Чачку, односно ка Гучи, па ће бити потребно више пажње и стрпљења за воланом.

Како наводе у АМСС, саобраћај је до сада био појачан углавном ка истоку Европе, али од сада већи број возила треба очекивати и на терминалима граничних прелаза ка западним земљама. Са Мађарском, најоптерећенији је Хоргош на којем се на нашим улазно-излазним терминалима према подацима Управе граничне полиције чека од 60 до 120 минута, али је увек потребно додати и време за прелазак на терминалима са мађарске стране. На прелазу Прешево задржавања су променљива и крећу се у интервалу од 30 до 60 минута, док на Прохору Пчињском нема задржавања. Са Бугском, на граничном прелазу Градина задржавања су од 30 до 60 минута, а слично је и на прелазу Гостун са Црном Гором.

Како би избегли чекања на границама, која у сезони годишњих одмора, а нарочито викендом могу бити и вишесатна, возачима се препоручује да користите алтернативне граничне прелазе.

Поделите вести