[rstr_selector]

Podzemni kontejneri konačno i u Čačku

Na prostoru iza Doma kulture, ove nedelje je završen posao na postavljanju prva dva podzemna kontejnera u Čačku.

Kako kažu u Javnom komunalnom preduzeću „Komunalac“ preostalo je da se ugrade još tri ovakva kontejnera, a o njihovoj lokaciji odlučiće lokalni urbanisti.

Juče je završeno i uređenje dela parkinga iza Doma kulture oko samih podzemnih kontejnera, a na ovom prostoru su postavljene žardinjere za cveće i žičane kante za drugi otpad. Prema najavama, kontejneri će se prazniti svakodnevno.

Miloljub Simović, šef transporta u Komunalcu kaže da kapacitet jednog novopostavljenog kontejnera zamenjuje deset običnih od 1.1 kubik.

– U te kontejnere odlagaće se vlažna komponenta otpada, tačnije onog koji trune, a pored njih biće postavljeni žičani kontejneri za one koji odlažu smeće za reciklažu. Stanari okolnih zgrada imaju kao i do sada, vreće od plastične folije u koje odlažu otpad koji ćemo mi voziti ponedeljkom, kao i do sada. Stanati će mokar otpad, koji može da se kompostira odlagati takođe u podzemne kontejnere – izjavio je Miloljub Simović dodajući da će u Čačku uskoro biti postavljena još tri podzemna kontejnera, od ukupno pet koliko je kupljeno. Mesta gde će oni biti postavljeni odrediće Gradska uprava za urbanizam. Na mestima gde budu postavljeni kontejneri pod zemljom, sa ulica će biti uklonjeni dosadašnji kontejneri.

Поделите вести

Остави коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *