Potpisana povelja o saradnji Ivanjice i Plužina

Potpisana povelja o saradnji Ivanjice i Plužina

0

Predsednik opštine Ivanjica Milomir Zorić i prvi čovek opštine Plužine iz Crne Gore, Mijuško Bajagić, potpisali su juče povelju o uzajamnoj saradnji ova dva grada, koja će najpre biti uspostavljena u oblasti kulture, sporta i turizma.

Milinko Mijailović, zamenik predsednika opštine Ivanjica, kaže da jučerašnja proslava Dana opštine bila prilika da se dočekaju brojni gosti, ali da se razgovara i o prekograničnoj saradnji.

– Mi smo juče na Dan opštine potpisali povelju o bratimljenju i saradnji sa opštinom Plužine iz Crne Gore, naime, mi smo već ranije imali određeni vid saradnje sa tom opštinom. Reč je o učešću njihovih pevačkih grupa na našim takmičenjima, njihova grupa „Pivljanka“ je već nekoliko puta dolazila na kulturna dešavanja u Ivanjicu. Drugi vid saradnje su sportska dešavanja. To je za početak, međutim juče prilikom potpisivanja povelje bilo je reči i o drugim vidovima saradnje počev od privrede, turizma i poljoprivrede, o čemu će tek biti vođeni detaljniji razgovori – rekao je Milinko Mijailović.

POSTAVI ODGOVOR