[rstr_selector]

Povećan broj hitnih intervencija, u Čačku jedna osoba izgubila život u saobraćajnoj nezgodi

Policijska uprava

policijaPrema podacima iz čačanske Policijske uprave, prethodnog vikenda u Čačku su se dogodile dve saobraćajne nezgode u kojima  je jedna osoba izgubila život, a jedno lice je lakše povređeno. U Gornjem Milanovcu i Guči se dogodila po jedna saobraćajna nezgoda u kojima nije bilo povređenih putnika. Radarska kontrola će na gradskim saobraćajnicama u Čačku biti do 22.00 časa, u Parmencu do 14.00 časova, u Mrčajevcima će radari biti od 14.00 do 21.00 čas, u Guči do 16.00, u Ivanjici do 21.00, a na području Gornjeg Milanovca do 22.00 časa.

Hitna pomoć

hitnaHitne medicinske službe u Čačku, Gornjem Milanovcu i Ivanjici imale su ukupno 242 intervencije u toku prethodna 24 sata. Najviše posla imali su ivanjički lekari koji su u ordinaciji pregledali 84 pacijenta, osam puta su izlazili na teren, a četiri pacijenta su prebačena na dalje lečenje u čačansku bolnicu. Nešto više posla nego inače imali su i lekari u Hitnoj pomoći u Čačku koji su pregledali 47 pacijenata u ordinaciji, a obavili su i 50 kućnih poseta. U Gornjem Milanovcu je evidentirano 39 ambulantnih pregleda i 10 kućnih poseta.

Bioprognoza

bioprognoza_1Usled očekivane biometeorološke situacije svim hroničnim bolesnicima se savetuje izuzetna opreznost. Najizraženije tegobe mogu osetiti osobe sa kardiovaskularnim i respiratornim obolјenjima. Mogući su malaksalost, glavobolјa i promenlјivo raspoloženje. Preporučuje se adekvatna zaštita od UV zračenja, boravak u hladovini i klimatizovanim prostorijama i smanjenje fizičkih aktivnosti. U saobraćaju je neophodna maksimalna pažnja.

Vodosnabdevanje

cesma1_80x80Radnici čačanskog Vodovoda izvodiće danas radove u Ulici 553 u Ljubiću a za vreme radova moguće je povremeno isključenje vode. U Gornjem Milanovcu će zbog planiranih radova od 8.00 do 13.00 časova bez vode biti deo Kursuline od ulice Vuka Karadžića do Karađorđeve, a od 9.00 do 13.00 deo naselja Nevade oko pekare „Polje“. U toku pre podneva je došlo do većeg kvara na vodovodonoj mreži zbog čega su bez vode ostali potrošači u Lominoj ulici od Kneza Aleksandra do kraja ulice, Rajićevoj od ulice Aleksandra do kraja ulice, Njegoševoj od Lomine ulice do Ivičkog potoka, Gružanska, Prote Vitomirovića, Hajduk Veljkova, Pere Jevtovića, Braće Popović, Braće Dražević, Balkanskoj, delu Kusuline od Takovske do kraja ulice i u Drinčićevoj od Takovske do kraja ulice. Radovi na saniranju kvara su u toku i očekuje se da će biti završeni do 12.00 sati.

Porodilište

beba-novorodena-80x80-obrU čačanskom porodilištu u toku prethodna 24 sata rođene su dve bebe, dečak i devojčica, a u isto vreme u Gornjem Milanvocu su rođene tri bebe, i to dve devojčice i dečak.

Stanje na putevima

autoputPosle vikenda koji je protekao u znaku pojčanog saobrćaja i dužih zadržavanja na graničnim prelazima, prvi radni dan donosi nešto umereniji intenzitet saobraćaja, ali je i dalje pojačan na frekventnijim putevima, posebno na Koridoru 10, saopštili su iz Automoto saveza Srbije.
U zonama radova moguća je usporena vožnja, a u satima pojačanog saobraćaja i formiranje manjih kolona. Zbog rekonstrukcije nadvožnjaka na obilaznici oko Čačka saobraćaj se odvija naizmeničnim propuštanjem vozila, a izvode se radovi na pojačanom održavanju na putu od Pakovraća ka Užicu na deonici Tučkovo – Jelen Do –  Rasna – Gorjani – Uzići -Sevojno.
Sutra počinju radovi na redovnom održavanju deonice Preljina – Mrčajevi zbog kojih će se saobraćaj se odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila od 07.00 do 17.00 časova. Radovi će trajati do 17. avgusta.
Prema podacima iz Uprave granične policije, na graničnim prelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja od 30 minuta, osim na prelazu Gostun gde se na putničkim teriminalima vozila zadržavaju oko 80 minuta. Promenljivo vreme čekanja tokom dana očekuje se i na ostalim frekventnim prelazima na Horgošu, Batrovcima, Preševu i Gradini.

 

Поделите вести