[rstr_selector]
Foto: Dženarika Info

Povećan broj intervencija hitne pomoći na terenu

Hitna pomoć

U Čačku se i dalje beleži povećan broj lekarskih intervencija na terenu. U toku prethodna 24 sata, hitna pomoć je po pozivu građana izlazila 44 puta na lekarske intervnecije na terenu, a u ordinaciji je zabeleženo 17 pregleda. U Gornjem Milanovcu, lekari hitne pomoći su obavili 20 ambuloantnih pregleda i pet kućnih poseta.

Bioprognoza

Biometeorološka situacija će izazvati uobičajene tegobe kod većine hroničnih bolesnika. Oprez se svetuje astmatičarima i osobama sa povišenim krvnim pritiskom. Kod meteoropata su očekivani reumatski bolovi i neraspoloženje. Pažnja se preporučuje svim učesnicima u saobraćaju.

Elektrosnabdevanje

U Moravičkom okrugu za danas nema planiranih isključenja struje, većih kvarova takođe nema tako da je snabdevanje strujom uglavnom uredno. Kvarovi na niskom naponu ometaju isporuku električne energije u zaseoku Grujine Livade u Gornjoj Ježevici i u zaseoku Rovinac u Mršincima. Radovi na popravci ovih kvarova obavljaće se u toku pre podneva.

Vodosnabdevanje

Kada je u pitanju vodosnabdevanje u toku su radovi na saniranju kvara u Ulici Radovana Jovanovića u Čačku. Kvar se dogodio sinoć, a prema informaciji iz JKP „Vodovod“ biće saniran u toku prepodneva.

Stanje na putevima

Vozače danas očekuju promenljivi uslovi za vožnju. Magla smanjuje vidljivost pored reka, kanala iu kotlinama, a trenutno usporava saobraćaj na području Požege, u Pomoravlju, ali je može biti i na autoputu između Niša i Pirota, kao i od Leskovca ka Vranju.
U planinskim predelima zapadne, jugozapadne, centralne i jugoistočne Srbije, kao i na prilaznim putevima zimskim turističkim centrima, na kolovozu ima mestimično snega do 5 centimetara.
U Vojvodini su kolovozi suvi, vidljivost je dobra, ali povremeno jači vetar u Banatu utiče na zanošenje vozila koji najviše zadaje probleme vozačima kamiona i autobusa. Slično je i na putevima u Košavskom području Timočke i Negotinske krajine, a jače bočne udare vetra treba očekivati preko Crnog Vrha i na prevoju Čestobrodica na putu između Paraćina i Zaječara.
Prema podacima Uprave granične policije putnička vozila na graničnim prelazima prolaze bez zadržavanja, dok su na teretnim terminalima čekanja višesatna. Na graničnom prelazu Horgoš na izlazu iz Srbije teretna vozila se zadržavaju do 180 minuta, toliko se čeka i na Batrovcima i na Šidu, a na graničnim prelazima Kelebija i Bogojevo zadržavanja su oko sat vremena.

Поделите вести