Povećan broj intervencija hitne pomoći u Čačku

Povećan broj intervencija hitne pomoći u Čačku

0

Hitna pomoć

Hitna pomoć u Čačku imala je u toku prethodna 24 sata preko 100 intervencija. Lekari su u ordinaciji pregledali 63 pacijenta, a na teren su izlazili 47 puta. Manje posla bilo je u Gornjem Milanovcu gde su lekari u hitne medicinske službe obavili 24 ambulantna pregleda i devet kućnih poseta.

Bioprognoza

Relativno povoljan uticaj biometeoroloških prilika može usloviti smanjenje tegoba kod većine hroničnih bolesnika. Osobama sa srčanim problemima i astmatičarima se i dalje savetuje oprez. Meteoropatske reakcije su moguće u vidu promenljivog raspoloženja i glavobolje. Savetuje se smanjena fizička aktivnost i zaštita od UV zračenja.

Vodosnabdevanje

Na vodovodnoj mreži u Čačku registrovani su kvarovi u Preljini potes Kostićevina i u ulici 1300 kaplara gde je došlo do pucanja cevi. U Vodovodu kažu da će kvarovi biti sanirani u toku prepodneva, a za vreme radova je moguće kratkotrajno zatvaranje vode.
Zbog planiranih radova na priključenju poslovno-stambenog objekta na vodovodnu i kanalizacionu mrežu Ulica Gavrila Principa biće zatvorena za saobraćaj, od Skopske do Nušićeve. Moguće je i kratkotrajno nestajanje vode u ulici dok traju radovi koji će se obavljati u toku pre podneva.
Zbog kvarova na vodovodnoj mreži u Gornjem Milanovcu, prekid u snabdevanju od 9 do 12 sati imaće potrošači u
ulicama Baba Višnjinoj i Proleterskih brigada.

Policijska uprava

Prema podacima iz policijske uprave u Čačku se u toku jučerašnjeg dana dogodila jedna saobraćajna nezgoda u kojoj nije bilo povređenih, a u saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila na području Gornjeg Milanovca, jedno lice je lakše povređeno.
Radarske kontrole biće do 16 časova na putnom pravcu od Mrčajevaca ka Mojsinju, od 16 do 20 u Slatini, a od 20 časova do ponoći biće u Mojsinju, dok će na gradskim saobraćajnicama biti tokom celog dana.

Stanje na putevima

Prvi dan jula i početak najtoplijeg meseca donosi dobru prohodnost puteva, ali će u toku dana biti veoma toplo. Mesec godišnjih odmora i putovanja donosiće veći broj vozila na glavnim putevima, naplatnim rampama i graničnim prelazima, a u takvim uslovima se i broj saobraćajnih nezgoda povećava, zato se vozačima savetuje da i pored dobrih uslova za vožnju, voze sporije, pažljivije i da prave češće pauze tokom vožnje.
Završeni su radovi na asfaltiranju na deonici Beranovac – Goč, u mestu Jovac. Saobraćaj je normalizovan.
Na magistralnom putu od Pakovraća ka Užicu na više deonica se radi na rekonstrukciji kolovoza zbog čega se vozila propuštaju naizmenično što dodatno usporava saobraćaj, a moguće je i stvaranje dužih kolona.
Na deonici Kneževići – Bela Zemlja – Užice, kod petlje Sušica izvode se radovi na sanaciji nadvožnjaka „Kneževići“. Stara rampa, iz Višegrada ka Užicu, proširena je za dvosmerno odvijanje saobraćaja.
Obustava saobraćaja na deonici Preko Brdo-Odvraćenica zbog asfaltiranja kolovoza na snazi će biti do 15. jula. Saobraćaj se obustavlja dva puta dnevno po 3 sata.
Na putničkim terminalima naših graničnih prelaza za sada nema dužih zadržavanja, a na teretnim se ona kreću od 60 do 120 minuta.

 

 

 

 

 

PODELI

POSTAVI ODGOVOR