[rstr_selector]
Foto: Dženarika info

Povećan broj intervencija u milanovačkoj hitnoj pomoći

Hitna pomoć

Hitna medicinska služba u Gornjem Milanovcu imala je povećan broj intervencija u toku prethodna 24 sata, s obzirom na to da su lekari obavili 40 ambulantnih pregleda i četiri kućne posete. Prema rečima dežurnog lekara najviše su se javljali pacijenti sa stomačnim tegobama. Leto je vreme kada se zbog visokih temperatura namirnice brže kvare, a bakterije brže razmnožavaju, pa se mogu javiti različiti stomačni problemi. Lekari savetuju da se obrati pažnja na higijenu namirnica i njihovo čuvanje, ali ističu i da problemi sa varenjem mogu biti i posledica zagađene vode u kupalištima, kao i bakteriološki neispravne vode iz javnih vodovoda. U hitnoj pomoći u Čačku lekari su u toku prethodna 24 sata pregledali 34 pacijenta, a na terenu su intervenisali 36 puta.

Elektrosnabdevanje

U Čačku i Gornjem Milanovcu nema kvarova na elektromrežama, kao ni planskih isključenj struje.
Na području Ivanjice se izvode radovi zbog kojih će do 30. jula od 09.00 do 17.00 časova bez struje ostajati potrošači iz Komadina, zaseok Lišani. U selu Lučani domaćinstva nemaju po jednu fazu zbog kvara na dalekovodu. Radovi na rešavanju problema obavljaće se u toku pre podneva.

Vodosnabdevanje

Kvar na vodovodnoj mreži u Ulici 601 na Topalovom Brdu nije saniran juče, pa će se radovi na popravci obavljati danas u toku pre podneva. Za to vreme moguće je kratkotrajno nestajanje vode. U Gornjem Milanovcu nema prekida u snabdevanju vodom.

Bioprognoza

Očekuje se relativno povolјan uticaj biometeoroloških prilika na hronične bolesnike. Posebna opreznost savetuje se osobama sa srčanim tegobama. Glavobolјa i osećaj malaksalosti su moguće meteoropatske reakcije. Preporučuje se smanjenje fizičkih napora u najtoplijem delu dana i adekvatna zaštita od UV zračenja koje je u našoj zemlji ovih dana vrlo visoko.

Stanje na putevima

Sredina radne nedelje donosi nešto umereniji intenzitet saobraćaja na autoputevima i magistralnim putnim pravcima, ali je povremeno pojačan na putevima koji vode ka Makedoniji, Bosni i Hercegovini, Bugarskoj i Crnoj Gori.
I danas će se izvoditi radovi na košenju trave u razdelnom pojasu na deonici Ljig – Takovo, u oba smera pa će do 15 časova za saobraćaj biti zatvorene preticajne trake. Izvode se i radovi na redovnom održavanju u desnoj traci tunela Brđani u smeru ka Preljini. Za saobraćaj su zatvorene vozna i zaustavna traka, a saobraćaj se odvija preticajnom saobraćajnom trakom.
Prema podacima Uprave granične policije na našim putničkim terminalima zadržavanja su oko 30 minuta, ali na najfrekventnijim graničnim prelazima poput Preševa, Horgoša i Gradine ona mogu biti i nešto duža. Zbog letnje turističke sezone vreme zadržavanja na graničnim prelazima je promenljivo i pored informacije o zadržavanijima na našim prelazima, potrebno je dodati i vreme koje se provodi na prelazima kod naših suseda.

Поделите вести