Претрага
[rstr_selector]

Povećan broj povreda i preloma

Broj pacijenata u ortopedskoj ambulanti čačanske bolnice ovih dana je povećan, kaže portparol bolnice, doktorka Biljana Kočović, koja naglašava da je to uobičajena situacija za otopljenja posle dužih hladnih perioda. Ona kaže da na Odeljenju ortopedije nije povećan intenzitet prijema i da građani uglavnom dolaze sa povredama koje je moguće sanirati u ambulanti.

– Ljudi se uglavnom javljaju sa prelomima ekstremiteta, stradaju ruke i noge i to se, naravno, završava imobilizacijom gipsanim zavojima. Dakle, radi se o povredama koje je moguće srediti u ambulanti. Ima i prijema na odeljenje i to uglavnom starijih sugrađana sa prelomima kukova. Odeljenje ima kapacitete za to i u ovom trenutku ne možemo govoriti o povećanom broju prijema, kaže dr Kočović.

Broj operacija uobičajen

Portparolka Opšte bolnice u Čačku kaže da je, za sada, broj operacija standardan.

– Ima, naravno, svaki dan i trauma, po nešto što ide kao hitan prijem, ali to nije neka značajna brojka.

Najviše povreda među najstarijima

Ortopedima se sa povredama prouzrokovanim padovima najviše javljaju najstariji sugrađani, kaže doktorka Kočović.

– Radi se, uglavnom, o pacijentima koji imaju više od 70 godina. To, svakako, ne znači da nije bilo i mlađih. Led ne bira mnogo da li je neko mlad ili star, a bilo ga je mnogo. Naglo je otoplilo i, ako mogu tako da kažem, bilo je očekivano da se poveća broj ortopedskih pacijenata, rekla je Kočović.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *