[rstr_selector]

Povećan broj saobraćajnih nezgoda u Moravičkom okrugu

Policijska uprava

policijaU toku jučerašnjeg dana u Moravičkom okrugu se dogodilo šest saobraćajnih nezgoda. U Čačku su evidentirane tri u kojima su dve osobe povređene, od kojih je jedna zadobila teške telesne povrede, dok je u saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila u Gornjem Milanovcu pet lica lakše povređeno. U Guči i Ivanjici su dogodile po jedna saobraćajna nezgoda u kojima nije bilo povređenih putnika. Radarske kontrole će tokom pre podneva biti u Parmencu, na putnom pravcu između Čačka i Ovčar Banje, a do 22.00 časa na saobraćajnicama u gradu.

Stanje na putevima

radovi-na-putu-80x80Saobraćaj je trenutno umerenog intenziteta, kako na autoputevima tako i na ostalim glavnim putnim pravcima koji vode ka letnjim turističkim destinacijama, a tokom dana pojačan saobraćaj se očekuje na pravcima ka Crnoj Gori, Bugarskoj i Makedoniji, saopštio je Auto-moto savez Srbije. Više opreznosti za volanom neophodno je na deonicama gde se izvode radovi na popravci puteva ili izgradnji novih.
Juče su počeli radovi na postavljanju privremene saobraćajne signalizacije koja je neophodna za radove koji će se izvoditi na mostu preko potoka Suva jaruga na deonici Zagrađe – Gornji Milanovac. U prvoj fazi radova za saobraćaj će biti zatvorena desna kolovozna traka, dok će se saobraćaj naizmenično odvijati levom kolovoznom trakom u smeru ka Gornjem Milanovcu. Usporena vožnja vozače očekuje na više deonica od Čačka ka Užicu, gde su moguća povremena kraća zadržavanja kroz Ovčarsko-kablarsku klisuru, kao i na deonici kod Tučkova gde se u satima pojačanog saobraćaja može čekati i duže od 30 minuta. Zbog radova kod Liške stene saobraćaj je potpuno obustavljen na deonici Lučani – Guča, a vozila se preusmeravaju na putni pravac preko Markovice, Pakovraća i Graba.

Vodosnabdevanje

voda servis malaU Čačku nema kvarova na vodovodnoj mreži, a radovi koje će izvoditi radnici Vodovoda neće uslovljavati isključenja vode. U Guči i Lučanima se takođe beleži uredno vodosnabdevanje, dok će u Gornjem Milanovcu do 12.00 sati bez vode biti ulice Đenerala Milića, Đenerala Terzića, Jakova Obrenovića, Svete Popovića, kao i Korčaginova ulica i okolno naselje, a od 9.00 do 14.00 časova bez vode će biti naselje Ivovik u Velereču, deo stare pruge i naselje oko nje.

Hitna pomoć

hitna-pomocU Hitnoj pomoći u Čačku lekari su u toku prethodna 24 sata pregledali 34 pacijenta, a na teren su izlazili 40 puta. U isto vreme, milanovački lekari su obavili 27 ambulantnih pregleda i 17 kućnih poseta. Ivanjička Hitna pomoć imala je 48 intervencija od kojih 43 u ordinaciji, a pet na terenu.

Bioprognoza

bio-not-smile-obr-80x80Nastavak nepovolјne biometeorološke situacije može izazvati tegobe kod većine hroničnih bolesnika. Oprez se savetuje astmatičarima i srčanim bolesnicima. Promenlјivo raspoloženje i razdražlјivost su mogući kao meteoropatske reakcije. Povećana koncentracije se preporučuje svim učesnicima u saobraćaju.

Porodilište

beba-servis-porodilste-obrU čačanskom porodilištu u toku prethodna 24 sata rođene su četiri bebe, tri devojčice i dečak, a u Gornjem Milanovcu u isto vreme rođena je jedna devojčica.

Поделите вести