[rstr_selector]
Foto: Arhiva Dženarika Info

Povećan broj saobraćajnih nezgoda u Moravičkom okrugu

Policijska uprava

Juče je na putevima u Moravičkom okrugu evidentirano sedam saobraćajnih nezgoda. U Čačku su se dogodile tri, a u Gornjem Milanovcu dve u kojima su tri osobe lakše povređene. Na području Ivanjice su evidentirane dve saobraćajne nezgode u kojima je jedno lice teško povređeno, a dva putnika su prošla sa lakšim telesnim povredama. Radarske kontrole biće od 08.00 sati pa sve do ponoći, na putnom pravcu između Mojsinja i Mrčajevaca, od 14.00 časova do 02.00 sata iza ponoći radari će biti na deonici između Beljine i Konjevića, a na gradskim ulicama do 14.00 časova.

Elektrosnabdevanje

U Čačku, Gornjem Milanovcu i Ivanjici nema planiranih isključenja struje za danas, nema ni kvarova koji bi ometali isporuku električne energije, tako da je snabdevanje strujom uredno. U Dragačevu se izvode radovi na niskonaponskoj mreži zbog kojih će i danas od 08.00 do 16.00 časova bez struje biti zaseoci Rajičići i Đokovići u Grabu.

Bioprognoza

Osobe sa srčanim i respiratornim obolјenjima mogu osetiti izvesne tegobe usled očekivane biometeorološke situacije. Od meteoropatskih reakcija mogući su umor, glavobolјa i nesanica. Učesnicima u saobraćaju se savetuje dodatna opreznost.

Hitna pomoć

U hitnoj pomoći u Čačku u toku prethodna 24 sata evidentirano je 18 pregleda, a na terenu su lekari intervenisali 34 puta. U Gornjem Milanovcu lekari su u hitnoj medicinskoj službi pregledali 31 pacijenta, a obavili su i šest kućnih poseta.

Stanje na putevima

Poslednjeg martovskog dana pretežno oblačno vreme praćeno padavinama uslovljavaće mokre kolovoze koji donose zahtevnije uslove vožnje. Temperaturne razlike dovode do česte pojave odrona, najviše duž Đerdapske, Ibarske i Dunavkse magistrale.
Produženi su radovi na rehabilitaciji puta na deonici Krčmar – Divčibare, pa je i dalje na snazi obustava saobraćaja, a alternativni putni pravac je obilaznica Mionica – Divci – Valjevo – Kaona – Divčibare. Danas do 18.00 časova biće obustavljen saobraćaj između Beranovca i Goča, zbog radova na asfaltiranju deonice Kamenica-Šošanica, a alternativni putni pravac vodi preko Vrnjačke banje
Radovi se izvode na deonici između Preljine i Ovčar Banje, gde su moguća desetominutna zadržavanja, a vozila se naizmenično prošpuštaju na putu od Čačka ka Guči kod Spomen parka. Na putu između Progorelice i Bogutovca od 7.00 do 16.00 časova izvode se radovi na sanaciji klizišta, a usporeno se prolazi i deonicom između Kokinog Broda i Pribojske Banje.
Prema podacima uprave granične policije na teretnim terminalima ka Mađarskoj i Hrvatskoj čekanja su višesatna, na graničnom prelazu Horgoš kamioni i šleperi čekaju do 6 sati, na Batrovcima i Šidu pet, a na Kelebiji tri sata. Na putničkim terminalima nema dužih zadržavanja.

Поделите вести