Претрага
[rstr_selector]

Povećan nivo bezbednosti u blizini škola

Zbog učestalih incidenata koji su se u prethodnom periodu događali u blizini Tehničke škole u Čačku održan je sastanak čelnika grada i policije i rukovodstva škole. Tema sastanka bila je bezbednost građana, ali pre svega učenika u blizini škola.

Na sastanku, kome su prisustvovali gradonačelnik Vojislav Ilić, direktor Tehničke škole Branko Maksimović kao i načelnici Policijske uprave, Milovan Petrović, Gradske uprave za inspekcijski nadzor, Stojan Vojinović, kao i Miljan Radosavljević, načelnik Komunalne policije, odlučeno je da se „u cilju poboljšanja ukupne bezbednosti građana podigne nivo bezbednosti učenika u zoni škola, a posebno na lokaciji Gradskog parka i bedema“.

Ovim merama policije i lokalne samouprave u Čačku prethodili su incidenti u Tehničkoj školi, kada je najpre u Gradskom parku pretučen profesor, a dva dana kasnije pokušana otmica učenika ove škole. U drugom incidentu otmičar je čak uperio pištolj u školskog policajca. Prema ranijem saopštenju policije svi prestupnici u ovim događajima su privedeni zahvaljujući video nadzoru koji funkcioniše u zoni Gradskog parka i Tehničke škole.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *