Претрага
[rstr_selector]
Ilustracija

Povoljni uslovi za vožnju

Stanje na putevima

Period suvog i toplog vremena doprinosi lakšoj vožnji, ali i pojačanom saobraćaju koji se očekuje tokom popodneva zbog predstojećeg vikenda, saopštili su iz AMSS. Pravoslavni praznici i slave donose uvek veći broj vozila na putevima, naročito unutar naselja i gradova zbog čega će vozačima danas i sutra biti potrebno više strpljenja za prolazak pojedinih deonica. Mesta na kojima je usporen saobraćaj su ona na kojima su započeti radovi.
Od danas do ponedeljka izvodiće se radovi na obeležavanju horizontalne signalizacije na deonicama Aranđelovac -Trešnjevica – Gornja Šatornja i Aranđelovac – Lipovac – Topola. Zbog rekonstrukcije nadvožnjaka na obilaznici oko Čačka saobraćaj se odvija uz naizmenično propuštanje vozila. Obustavljen je saobraćaj na deonici Beršići – Gornji Banjani zbog radova na sanaciji klizišta, a vozači mogu koristiti lokalne puteve i državni put Rajac – Beršići, a isti radovi se izvode i na putu Prilike – Jasenovo, u blizini mesta Preseka gde se saobraćaj odvija naizmeničnim propuštanjem vozila.
Zbog urgentnog održavanja kolovoza na delu državnog puta na deonici Ugljarevo – Trstenik od 08.00 do 17.00 časova, na snazi će biti obustava saobraćaja, a radovi će trajati do 4. novembra. Alternativni putni pravci su deonice Ugljarevo-Vrnjci, Vrnjci-Trstenik Trstenik-Prnjavor.

Vodosnabdevanje

U Ulici Miluna Minića došlo je do pucanja vodovodne cevi, pa je iz tog razloga zatvorena voda, a kvar će biti saniran u toku dana, kažu u čačanskom Vodovodu. Zbog priključenja na vodovodnu mrežu novog objekta biblioteke u Sinđelićevoj ulici može doći do kratkotrajnog isključivanja vode dok traju radovi. Mole se učesnici u saobraćaju da ispoštuju privremenu vertikalnu siganalizaciju i ulici dok su radovi u toku. U ostalim delovima našeg vodosistema snabdevanje vodom je redovno.
U Gornjem Milanovcu je zbog radova na saniranju kvara na vodovodnoj mreži došlo do prekida u snabdevanju vodom u naselju Ražanik u Lunjevici. Radovi će biti završeni do 13 časova.

Hitna pomoć

Hitna pomoć u Čačku je imala u toku prethodna 24 sata 71 intervenciju, 36 pregleda je evidentirano u ordinaciji, a 35 na terenu. U Gornjem Milanovcu su lekari obavili 22 ambulantna pregleda i 10 kućnih poseta, a u Hitnoj pomoći u Ivanjici je pregledano 50 pacijenata, bilo je i šest kućnih poseta, dok su dva pacijenta prebačena na dalje lečenje u čačansku bolnicu.

Bioprognoza

Na većinu hroničnih bolesnika biometeorološka situacija može imati relativno povolјan uticaj. Hipertoničarima i nervno-labilnim osobama se savetuje izvestan oprez. Od meteoropatskih reakcija mogući su glavobolјa i pospanost. Preporučuje se umerena fizička aktivnost, kao i adekvatno odevanje u skladu sa očekivanim termičkim uslovima.

Grejanje

Jutros je bilo problema u radu  gradske toplane u Čačku zbog čega je grejanje u pojedinim delovima grada krenulo nešto kasnije. U Gornjem Milanovcu sistem daljinskog grejanja funkcioniše uredno za sve korisnike koji se snabdevaju toplotnom energijom iz kotlarnica u Lominoj i Železničkoj ulici.

Policijska uprava

Na putevima u Moravičkom okrugu u toku jučerašnjeg dana nije bilo saobraćajnih nezgoda, pokazuju podaci iz Policijske uprave u Čačku. Radarske kontrole biće od 9.00 do 17.00 časova u Ivanjici, a od 10.00 do 15.00 časova biće na putnom pravcu od Bresnice ka Mrčajevcima.

Поделите вести