[rstr_selector]

Povoljna biometeorološka situacija

Bioprognoza

Očekuje se relativno povolјna biometeorološka situacija koja će pogodovati većini hroničnih bolesnika. Blagi oprez se ipak savetuje osobama sa srčanim tegobama. Meteoropatske reakcije se mogu javiti u blažoj formi.

Hitna pomoć

Lekari u čačanskoj Hitnoj pomoći su imali isti broj intervencija u ordinaciji i na terenu u toku prethodna 24 sata. U Hitnoj medicinskoj službi su pregledana 33 pacijenta i isto toliko na terenu. U Ivanjici je evidentirano 56 ambulantnih pregleda, obavljene su i dve kućne posete, a dva pacijenta su transportovana na dalje lečenje u čačansku bolnicu. Manje posla bilo je za milanovačke lekare koji su obavili 17 pregleda u Hitnoj pomoći i i sedam kućnih posta.

Porodilište

U čačanskom porodilištu u toku prethodna 24 sata rođene su četiri bebe, tri devojčice i jedan dečak, a u porodilištu bolnice u Gornjem Milanovcu rođen je jedan dečak.

Vodosnabdevanje

Prema informaciji iz čačanskog Vodovoda u Ulici Stefana Prvovenčanog i u Jezdini potes Markovići došlo je do pucanja vodovodnih cevi. Za vreme radova na saniranju kvarova moguće je kratkotrajno zatvaranje vode. U ostalim delovima grada snabdevanje vodom je redovno.
U Gornjem Milanovcu će zbog radova na saniranju kvara od 09 do 12 sati doći do prekida u snabdevanju vodom u Cerskoj ulici.

Policijska uprava

Podaci čačanske Policijske uprave pokazuju da je u toku jučerašnjeg dana u Moravičkom okrugu evidentirana jedna saobraćajna nezgoda i to u Gornjem Milanovcu u kojoj je jedna osoba teško povređena. U Čačku, Lučanima i Ivanjici nije bilo saobraćajnih nezgoda, a radarske kontrole biće od 9.00 do 17.00 časova na ivanjičkom području.

Stanje na putevima

Uslovi za vožnju su povoljni, saobraćaj je umerenog intenziteta, a usporen na deonicama na kojima se izvode radovi gde je izmenjen, a na pojedinim se koriste alternativni pravci. Na deonici Beršići – Gornji Banjani je došlo do obustave saobraćaja zbog izvođenja radova na sanaciji klizišta, vozači mogu koristiti lokalne puteve i državni put Rajac – Beršići, a radovi će se izvoditi do 15. novembra. Na putu Arilje – Visoka – Ljetine izvode se radovi na postavljanju novog sloja asvalta pa se vozila vozila naizmenično propuštaju, a isti režim je i na glavnom putnom pravcu između Bačevca i Kosjerića. Zbog radova na asfaltiranju deonice Topola – Kragujevac na delu kod Cerovca, od od 7h do 17h mogući su desetominutni zastoji. Na deonici Prilike – Jasenovo, u blizini mesta Preseka izvode se radovi na sanaciji klizišta, a u Užicu je u toku izgradnja kružne raskrsnice na uglu Omladinske i Ulice Lipa koja će se izvoditi do 28. oktobra. Radovi na mostu preko reke Đetinje na deonici Požega – Arilje su završeni i saobraćaj se odvija normalno. Sutra počinju radovi na obeležavanju horizontalne signalizacije na deonici Ljig – Aranđelovac koji će se obavljati do 24. oktobra, a ometanje saobraćaja će se svesti na minimum.

Поделите вести