Претрага
[rstr_selector]

Povoljne biometeorološke prilike

Bioprognoza

bioprognozaDanas se očekuje relativno povolјan uticaj biometeoroloških prilika na većinu hroničnih bolesnika i meteoropata. Oprez se savetuje osobama sa povišenim krvnim pritiskom. Mogući su glavobolјa i zamaranje. Preporučuje se smanjenje fizičkih napora u najtoplijem delu dana, boravak u hladovini i adekvatna zaštita od UV zračenja.

Vodosnabdevanje

voda-sevis-obrIsporuka vode u Čačku, Guči i Lučanima je uredna, a u Gornjem Milanovcu će do 15.00 časova bez vode biti delovi naselja Klatičevo, Ponjavići, Mačkvog puta i deo Ulice 17 NOU divizije. Od 9.00 do 12.00 voda će biti zatvorena u delu Ulice Nikole Lunjevice.

 

Hitna pomoć

hitna-pomocU Hitnoj pomoći u Čačku u prethodna 24 sata obavljeno je 38 ambulantnih pregleda, a u isto vreme lekari su obavili i 45 kućnih poseta. U Gornjem Milanovcu su evidentirane 34 intervencije od kojih 24 u ordinaciji, a 10 na terenu. Ivanjički lekari su u istom vremenskom periodu obavili 71 pregled u ordinaciji, a dva puta su izlazili na teren. Prema rečima lekara, pored hroničnih bolesnika, ovih dana pomoć najviše traže i osobe sa alergijskim reakcijama.

Uprava saobraćajne policije

policijaPrema podacima iz Uprave saobraćajne policije u toku prethodna 24 sata u Čačku su se dogodile dve saobraćajne nezgode u kojima su dve osobe lakše povređene. Kontrola brzine kretanja vozila na putevima u Moravičkom okrugu za danas nije planirana.

Stanje na putevima

autoputSredina radne nedelje donosi umeren intenzitet saobraćaja. Vremenske prilike će pogodovati vozačima, a posle podne su mogući pljuskovi u višim planinskim predelima koji mogu doneti mokre kolovoze zbog čega je potrebna opreznija i sporija vožnja koja se savetuje i na putevima kroz stenske useke i klisure jer česte temperaturne razlike donose i čestu pojavu odrona zemlje i kamena.
Sve je više radova pa vozače na pojedinim denicam očekuje usporena vožnja,  dok se na pojedinim saobraćaj usled obustava preusmerava na alternativne saobraćajnice.
Izmenjen je saobraćaj zbog radova na rehabilitaciji nadvožnjaka na obilaznici oko Čačka, pa se iz pravca Užica prema Beogradu preko vijadukta vozila povremeno propuštaju jednom kolovoznom trakom, dok se iz pravca Beograda od kružnog toka u Konjevićima saobraćaj preusmerava na gradske saobraćajnice.
U toku su radovi na frezovanju i mašinskom krpljenju asfaltnog kolovoza na deonici Čačak – Pakovraće – Markovica zbog kojih se od 07.00 do 17.00 časova, saobraćaj odvija usporeno uz naizmenično propuštanje vozila. Radovi će se izvoditi do 01. juna.
Povremeno usporena vožnja moguća je na deonici između Uzića i Sevojna zbog radova na deonici dugoj 8 kilometara. Saobraćaj je regulisan uz pomoć semafora naizmeničnim propuštanjem, ali zbog dužine trase koja je pod radovima postoji verovatnoća da zadržavanja budu duža od 20 minuta, naročito u satima pojačnog saobrćaja.
U toku su i radovi na rehabilitaciji puta na deonici Požega-Arilje, na mostu preko Đetinje. Saobraćaj se odvija jednom kolovoznom trakom uz naizmenično propuštanje vozila.
U ponedeljak, 04. juna počinju radovi na sanaciji klizišta kod Vučkovice, na putu Guča-Ivanjica. Radovi će trajati do 10. avgusta, a za to vreme saobraćaj će se odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila.

Porodilište

porodiliste malaU čačanskom porodilištu u toku prethodna 24 sata rođene su dve bebe i to dve devojčice, a u Gornjem Milanovcu u isto vreme rođen je jedan dečak.

Поделите вести