Претрага
[rstr_selector]

Povoljne biometeorološke prilike

voda-80x80-servis-vodosnabdevanjeVodosnabdevanje

Prema informaciji iz čačanskog Vodovoda jutros su registrovani kvarovi u Ljubiću kod Macanskog groblja i na kružnom putu kod benzinske stanice Leonardo. Kvarovi će biti sanirani u toku dana, a za vreme radova moguće je kratkotrajno zatvaranje vode na pomenutim lokacijama. U ostalim delovima čačanskog vodosistema snabdevanje vodom je redovno.

hitna-pomocHitna pomoć

Lekari u hitnim medicinskim službama u Čačku, Gornjem Milanovcu i Ivanjici imali su uobičajen obim posla u toku prethodna 24 sata. U čačanskoj Hitnoj pomoći evidentirana su 22 pregleda u ordinaciji, dok je kućnih poseta bilo 39. Milanovački lekari obavili su 29 ambulantnih pregleda i 11 kućnih poseta, a u Ivanjici su pomoć lekara u hitnoj medicinskoj službi zatražile 43 osobe, lekari su četiri puta izlazili na teren, a jedan pacijent je prebačen na dalje lečenje u Opštu bolnicu Užice.

bio-prognoza-servis-obrBioprognoza

Relativno povolјna biometeorološka situacija za većinu hronično obolelih. Oprez se savetuje astmatičarima i srčanim bolesnicima. Preporučuje se pridržavanje saveta lekara, umerena fizička aktivnost i primena adekvatne zaštite od UV zračenja. Kod meteoropata su mogući bolovi u mišićima i pospanost.

bebee-servis-obrPorodilište

U čačanskom porodilištu u toku pethodna 24 sata rođeno je pet beba, četiri dečaka i jedna devojčica, a u porodilištu bolnice u Gornjem Milanovcu juče je rođen jedan dečak.

policijaPolicijska uprava

Prema podacima iz čačanske Policijske uprave juče su se dogodile dve saobraćajne nezgode od kojih jedna u Prislonici u kojoj je jedna osoba izgubila život. U drugoj, koja je evidentirana na području grada, dva putnika su zadobila lakše telesne povrede.

stanje-na-putevimaStanje na putevima

Dobra prohodnost puteva i suvi kolovozi doprinose nesmetanom odvijanju saobraćaja, a sa prvim popodnevnim časovima očekuje se pojačan saobraćaj koji će uslovotii veći broj vozila na autoputevima ka jugu i istoku Srbije, ali i svim magistralama koje vode ka Jadranskom moru. Veći broj vozila očekuje se i na graničnim prelazima, a zadržavanja može biti i na frekventnijim naplatnim rampama, kao i na svim deonicama gde su aktuelni radovi.
Podsećamo one koji putuju ka Crnoj Gori da ih usporena vožnja očekuje na obilaznici oko Čačka, a više vremena biće potrebno i za prolazak kroz Ovčarsko-kablarsku klisuru u blizini Tučkova i između Uzića i Sevojna gde se u satima pojačanog saobraćaja može čekati i duže od 30 minuta. Obilazni putevi ka Crnoj Gori vode Ibarskom magistralom preko Raške i Novog Pazara na kojima nema obimnijih radova i dužih zadržavanja ili preko Valjeva i Požege.
Zbog radova kod Liške stene saobraćaj je potpuno obustavljen na deonici Lučani – Guča, a vozila se preusmeravaju na putni pravac preko Markovice, Pakovraća i Graba.
Do 29. avgusta izvode se radovi na rehabilitaciji mosta preko Đetinje na deonici Požega – Arilje, gde se saobraćaj odvija jednom saobraćajnom trakom uz naizmenično propuštanje vozila.

Поделите вести