Претрага
[rstr_selector]

Povoljne biometeorološke prilike

bio-prognoza-2-servis-obrBioprognoza

Danas se očekuje povolјna biometeorološka situacija koja će usloviti smanjenje uobičajenih tegoba kod hroničnih bolesnika. Zbog povećanog UV zračenja neophodna je adekvatna zaštita i izbegavanje direktnog izlaganja suncu. Moguća je pospanost.

hitna-pomoc-servis-obrHitna pomoć

Pomoć lekara u Hitnoj medicinskoj službi u Čačku u toku prethodna 24 sata zatražilo je 35 pacijenata, a lekari su na terenu intervenisali 51 put. Njihove kolege u Gornjem Milanovcu obavili su 29 ambulantnih pregleda, kao i šest kućnih poseta.

bebee-servis-obrPorodilište
U čačanskom porodilištu u prethodna 24 sata rođene su tri bebe, dve devojčice i jedan dečak. U milanovačkom porodilištu nije bilo porođaja.

policijaPolicijska uprava

Prema podacima iz Policijske uprave u Čačku u protekla 24 sata na teritoriji Moravičkog okruga nije bilo saobraćajnih nezgoda. Radarske kontrole biće na teritoriji gradskog područja Čačka, u Bresnici i Gornjem Milanovcu do 14.00 časova.

voda-80x80-servis-vodosnabdevanjeVodovod

Prema informaciji iz čačanskog „Vodovoda”, ovoga jutra došlo je do kvara na vodovodnoj mreži u Zelengorskoj ulici, zbog čega je moguće kratkotrajno isključenje vode. Kvar će biti saniran u toku dana. U Gornjem Milanovcu će zbog kvara na vodovodnoj mreži doći do prekida u snabdevanju vodom u Ralovića putu, koje će trajati do 13.00 časova.

stanje-na-putevimaStanje na putevima

Vozače danas očekuje vedro i toplo vreme koje će doprineti nesmetanom odvijanju saobraćaja. Umeren broj vozila prisutan je na autoputevima zbog čega zadržavanja na naplatnim stanicama nema. Slično je i na putevima prvog i drugog reda na kojima nema vanrednih zastoja i prekida saobraćaja. Na velikom broju deonica je izmenjen saobraćaj zbog radova, na pojedinim je vožnja samo usporena i reguliše se uz pomoć semafora, dok je na nekim saobraćaj potpuno obustavljen, pa je potrebno koristiti obilazne puteve. Prema informacijama Javnog preduzeća Putevi Srbije, semaforska regulacija očekuje vozače na putu od Čačka ka Užicu, i to na više deonica.

Iz Uprave granične policije kažu da je zadržavanje na graničnom prelazu Batrovci, na izlazu, za teretna motorna vozila 360 minuta, dok na ostalim graničnim prelazima nema dužeg zadržavanja.

Поделите вести