Претрага
[rstr_selector]

Povoljne biometeorološke prilike

Bioprognoza

bioprognoza malaOčekivana biometeorološke prilike uticaće povolјno na većinu hroničnih bolesnika i osetlјivih osoba. Izvestan oprez se savetuje astmatičarima. Povećana pažnja se preporučuje učesnicima u saobraćaju.

Hitna pomoć

hitna-pomocČačanska Hitna pomoć je intervenisala u toku prethodna 24 sata 46 puta na terenu, a 26 pregleda je evidentirano u ordinaciji. U Ivanjici su lekari obavili 60 ambulantnih pregleda i šest kućnih poseta, a znatno manje posla imali su lekari u milanovačkoj Hitnoj pomoći koji su u ordinaciji pregledali 18 pacijenata, a sedam puta su izlazili na teren.

Porodilište

porodiliste malaIz čačanskog porodilišta danas stiže pet muštuluka, a dečaci su ponovo bili brojniji s obzirom na to da su rođena četiri mališana i jedna devojčica, dok su u Gornjem Milanovcu u toku jučerašnjeg dana rođene dve bebe i to dečak i devojčica.

Vodosnabdevanje

vodaNa vodovodnoj mreži u Čačku ima manjih kvarova, ali radovi na njihovom saniranju neće uslovljavati isključenja vode. U Gornjem Milanovcu će zbog radova na saniranju kvara do 12.00 sati voda biti zatvorena u naselju Ivovik i u Ulici 17 NOU divizije.

Policijska uprava

policijaPrema podacima iz Uprave saobraćajne policije, u toku prethodna 24 sata u Čačku su se dogodile dve saobraćajne nezgode u kojima je jedno lice izgubilo život, a u saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila u Gornjem Milanovcu, pored pričinjene materijalne štete, nije bilo povređenih putnika. Radarske kontrole biće do 11.00 sati u Zablaću, do 12.00 u Bresnici, a od 16.00 do 22.00 časa na frekventnijim saobraćajnica u gradu.

Stanje na putevima

stanje-na-putevimaPovoljni vremenski uslovi omogućavaju da se saobraćaj nesmetano odvija na većini putnih pravaca u našoj zemlji, saopštio je AMSS. Umeren broj vozila očekuje vozače kako na autoputevima, tako i na putevima prvog i drugog reda, vanrednih zastoja i prekida nema, osim na deonicama gde se izvode radovi.  Do 30. oktobra zbog radova na delu Ibarske magistrale između Stepojevca i Lazarevca saobraćaj će biti usporen sa mogućim kraćim zadržavanjima, a posebno u satima pojačanog saobrćaja jer se vozila naizmenično propuštaju. Na više deonica od Tučkova do Sevojna izvode se radovi na pojačanom održavanju, a vozila se naizmenično propuštaju uz semaforsku regulaciju pa su moguća zadržavnja od 10 do 15 minuta.
Radovi na proširenju mosta preko Lipničke reke u naselju Gruža na putu Kragujevac –  Kraljevo uslovljavaju naizmenično propuštanje vozila i usporenu vožnju koja vozače očekuje i na vijaduktu na obilaznici oko Čačka, kao i na deonici Požega-Arilje, zbog radova na mostu preko Đetinje. Podsećamo i na radove kod Liške stene zbog kojih je saobraćaj obustavljen na deonici Lučani – Guča, a saobraćaj je preusmeren na putni pravac preko Markovice, Pakovraća i Graba.

Поделите вести