[rstr_selector]

Povoljne biometeorološke prilike

Bioprognoza

Povolјna biometeorološka situacija za većinu hronično obolelih i osetlјivih osoba. Ipak se oprez savetuje srčanim i psihičkim bolesnicima, kao i astmatičarima u prepodnevnim satima.

Hitna pomoć

Čačanska Hitna pomoć je u toku prethodna 24 sata imala 62 intervencije od kojih je 20 evidentirano u ordinaciji, a 42 na terenu. U Gornjem Milanovcu su lekari obavili 25 ambulantnih pregleda i sedam kućnih poseta.

Porodilište

U čačanskom i milanovačkom porodilištu u toku jučerašnjeg dana rođene su dve bebe. U Čačku je rođena jedna devojčica, a u Gornjem Milanovcu jedan dečak.

Saobraćajna policija

U toku jučerašnjeg dana u Čačku su evidentirane dve saobraćajne nezgode u kojima su dve osobe lakše povređene, dok u Gornjem Milanovcu, Ivanjici, Guči i Lučanima nije bilo saobraćajnih nezgoda. Radarske kontrole za danas nisu planirane, a zbog većeg broja vozila koja prolaze kroz Čačak, zbog obustave saobraćaja na vijaduktu na deonici Konjevići – Beljina, pripadnici saobraćajne policije tokom dana, u satima pojačanog saobraćaja kada se stvaraju gužve i kolone na gradskim ulicama, regulišu saobraćaj na svim važnijim raskrsnicama u gradu.

Stanje na putevima

Lepo i toplo vreme sa karakteristikama miholjskog leta obeležiće i ovaj vikend, a period lepog vremena će sigurno doneti veći broj vozila na putevima širom zemlje. Pojačan saobraćaj se očekuje na svim pravcima koji vode iz većih naseljenih mesta i gradova ka izletištima, vikend naseljima i turističkim mestima. Vozači moraju biti oprezni u jutarnjim i večernjim satima kada je na putevima pored reka i jezera, kao i u kotlinama moguća magla i sumaglica koja trenutno smanjuje vidljivost na području Požege, a ujedno je zbog magle i kolovoz vlažan. Više strpljenja je potrebno na deonicama na kojima je zbog radova izmenjen režim sobraćaja. Do 20. oktobra su produženi radovi na sanaciji klizišta na deonici Prilike – Jasenovo, u blizini mesta Preseka zbog čega se saobraćaj odvija naizmeničnim propuštanjem vozila. Saobraćaj je obustavljen na vijaduktu na obilaznici oko Čačka na deonici Konjevići – Beljina. U toku su radovi na deonici Bačevci – Do 28. oktobra izvodiće se radovi na izgradnji kružne raskrsnice u Užicu, na uglu Omladinske i Ulice Lipa, a saobraćaj se odvija prema postavljenoj privremenoj signalizaciji. Na deonici Ljetine – Arilje – Visoka od 15. oktobra izvodiće se radovi na presvlačenju kolovoza, a saobraćaj će se odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila.

Поделите вести