[rstr_selector]
Foto: Pixabay

Povoljne biometeorološke prilike

Elektrosnabdevanje

Zbog planiranih radova na dalekovodu od 09:00 do 14:00 časova bez elekrične energije biće potrošači na Ovčaru, u Markovici, Rtarima i Dučaliovićima. Na području Gornjeg Milanovca takođe od 9 do 14 časova zbog radova na niskonaponskoj breži bez struje će biti potrošači u Svračkovcima od „Sastavaka“ do „Brda“.

Vodosnabdevanje

U Prijevoru kod „General prometa“ je došlo do kvara na vodovodnoj mreži. U čačanskom Vodovodu kažu da će biti saniran u toku prepodnevna, a za vreme radova je moguće kratkotrajno nestajanje vode.

Hitna pomoć

Čačanska hitna pomoć izlazila je na teren 39 puta u toku prethodna 24 sata, a u ordinaciji su lekari pregledali 23 pacijenta. U Gornjem Milanovcu je evidentirano 18 ambulantnih pregleda i devet kućnih poseta.

Bioprognoza

Biometeorološke prilike će biti i dalјe relativno povolјne, ali se oprez savetuje srčanim bolesnicima. Glavobolјa i poremećaj sna se mogu javiti kao meteoropatske reakcije. Preporučuje se umerena fizička aktivnost.

Porodilište

U čačanskom i milanovačkom porodilištu u toku prethodna 24 sata rođene su tri bebe. U Čačku je rođena jedna devojčica, a u Gornjem Milanovcu dve devojčice.

Policijska uprava

U Čačku i Lučanima juče se dogodila po jedna saobraćajna nezgoda, a dve osobe su lakše povređene. Radarske kontrole biće do 16.00 časova u Bresnici i Mrčajevcima, a do 22.00 časa na gradskim saobraćajnicama u Čačku.

Stanje na putevima

Saobraćaj je na glavnim putnim pravcima i autoputevima umerenog intenztiteta i nema vanrednih zastoja ni prekida. Uglavnom suvo vreme donosiće povoljne uslove za vonžju i dobru prohodnost puteva. Na deonicama koje prolaze kroz stenske useke i planisnke predele postoji opasnost od iznenadnbog odronjavanja zemlje i kamena. Na putnim pravcima III prioriteta održavanja na teritoriji Ivanjice i Novog Pazara snega ima mestimično u raskvašenom stanju do 5 centimetara.
Kamionima sa prikolicom i šleperima zabranjeno je kretanja na putnim pravcima Kopaonik – Rudnica i Kraljevo – Brezna – Goč.
Zbog radova na izgradnji benzinske stanice na Auto-putu Miloš Veliki, u smeru ka Čačku, na oko jedan kilometar pre naplatne stanice Preljina, zatvorene su zaustavna i vozna traka, a saobraćaj se odvija samo preticajnom trakom uz smanjenu brzinu. U toku su radovi na sanaciji kolovoza na putu Čačak – Drakčići na deonici koja se poklama sa Ulicom Dr Dragiše Mišovića, saobraćaj se od 8 do 17 časova odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila.
Na putničkim termilima naših graničnih prelaza nema zadržavanja, dok su na teretnim ka Hrvatskoj i Mađarskoj zadržavanja povremeno višesatna.

 

Поделите вести