Povoljne vremenske prilike za saobraćaj

Povoljne vremenske prilike za saobraćaj

0
Vodosnabdevanje

Na vodovodnoj mreži u Čačku nema kvarova, a u Gornjem Milanovcu je došlo do prekida u snabdevanju vodom u delu Ulice Vuka Karadžića, od Drinčićeve do kraja ulice i u delu Nušićve od Nemanjine do Ulice Natalije Carević. Planirano je da radovi na saniranju kvarova budu završeni do 12 sati.

Elektrosnabdevanje

Zbog radova na niskonaponskoj mreži danas će u Gornjem Milanovcu od 10.00 do 13.00 časova bez struje biti Erići i Vasovići u Gornjim Banjanima, a od 8.00 do 16.00 časova zaseok Stranjaši u Teočinu.
Na području Dragačeva do 29. marta u vremenu od 07.00 do 15.00 časova bez struje će ostajati zaseok Ječmenići u Guberevcima, a do 30. marta zaseok Radojevići u Kotraži.

Hitna pomoć

Hitne medicinske službe u Čačku, Gornjem Milanovcu i Ivanjici intervenisale su ukupno 162 puta u toku prethodna 24 sata. Čačanski lekari su pregledali 33 pacijenta u Hitnoj pomoći, a 28 puta su išli na teren. Milanovački su obavili 29 ambulantnih pregleda i šest kućnih poseta, a u Ivanjici je evidentirano 62 pregleda u ordinaciji i četriri izlaska na teren.

Bioprognoza

Usled očekivane biometeorološke situacije hroničnim bolesnicima se i dalje savetuje izvesna opreznost. Moguće meteoropatske reakcije su promenljivo raspoloženje, glavobolja i nesanica. Učesnicima u saobraćaju se preporučuje povećana pažnja.

Policijska uprava

Na putevima u Moravičkom okrugu juče su se dogodile dve saobraćajne nezgode i to u Čačku u kojima je jedno lice lakše povređeno, a u Gornjem Milanovcu, Ivanjici i Lučanima jučerašnji dan je prošao bez nezgoda na putevima. Prema informaciji iz Policijske uprave u Čačku, radarske kontrole za danas nisu planirane.

Stanje na putevima

Vozače će danas u većini krajeva Srbije pratiti povoljne vremenske prilike. Slaba kiša jedino je moguća na severu zemlje. U ovim satima je moguća pojava magle zbog čega je potreban dodatan oprez za volanom. Saobraćaj je umerenog intenziteta, a njegovo pojačanje se očekuje u kasnijim popodnevnim i prvim večernjim satina na svim frekventnijim putevima, zbog predstojećeg vikenda.
Zbog radova u ulici Aleksandra Savića u Čačku, saobraćaj se odvija naizmeničnim propuštanjem vozila pa će biti usporen na deonici Trbušani – Ljubić. Planirano je da radovi traju do 1. avgusta.
Počeli su radovi na sanaciji odbojne ograde na putu Ljig – Preljina koji će se izvoditi do 22. marta u periodu od 08.00 do 17.00 časova, pa će se saobraćaj u zoni radova odvijati usporeno.
U toku su radovi na postavljanju privremene saobraćajne signalizacije neophodne za radove na mostu preko Suve jaruge na deonici Zagrađe – Gornji Milanovac gde se zatvara jedna kolovozna traka, a izvode se i radovi na popravci potpornog zida na deonici Dići – Preljina, na desnoj kolovoznoj traci auto-puta. Radovi se izvode iz zaustavne saobraćajne trake, a saobraćaj se odvija voznom i preticajnom trakom.
Izmene u saobraćaju vozače očekuju i na deonici između Kratovske stene i Pakovraća, kao i na putu između Topole i Kragujevca kod Cerovca.
Na graničnim prelazima na putničkim ternimanila nema dužih čekanja, dok su višesatna zadržavanja i dalje za teretna motorna vozila na izlazu iz zemlje u pravcu ka Hrvatskoj i Mađarskoj.

PODELI

POSTAVI ODGOVOR